Com sobreviure a Argentina

El primer pas

Aterrat l’avió a l’aeroport d’Ezeiza (Aeropuerto Internacional de Ezeiza Ministro Pistarini) és quan t’adones de que ja estàs a Argentina. Calcula una hora per passar la duana, si tens sort. Generalment han aterrat dos o tres avions al a vegada, de procedència internacional i plens de gent. Almenys fins a l’octubre del 2011 encara havies d’anar a duanes a la terminal vella i això vol dir fer cues i més cues. Cues interminables en passadissos d’allò més estrets, amb gent cansada desprès de més de 13h de vols, maldormits i per tant, malhumorats. Benvingut a Argentina! El temps es comença a relativitzar…

Fets els controls, marcat el passaport, cap a la sala de recollida de maletes, on t’has de tornar a carregar de paciència. L’últim pas abans de sortir al carrer és passar la maleta per l’scaner, on almenys fins el 2011, és un pas inútil ja que cap de les tres vegades que ho he fet, he vist que fessin obrir les maletes a algú, tot i portant menjar (cosa prohibida)

Finalment aconsegueixes sortir al carrer, tingues present que la millor opció és agafar un taxi però SEMPRE primer preguntar el preu que et costarà arribar al teu destí (és veritat que per parlar amb accent espanyol, els preus canvien, així que fins a Baies us hauria de costar no més de $150 ($=pesos)).

Si finalment aconsegueixes arribar al teu destí a la ciutat, toca descansar una mica, no tinguis ànsies d’anar a recórrer per que pensa que portes 4 o 5 hores de jetlag. Buenos Aires és molt gran i les distancies més, per tant necessites recuperar forces.

Deixa un comentari