Coses que no t'esperes per Argentina

Les sorpreses del dia a dia

Buenos Aires la veus una ciutat gran, cosmopolita, moderna i amb totes les comoditats que et pots imaginar.
Però el que potser no t’esperes és que hagis de caminar mirant al terra perquè 2 de cada 3 rajoles estan trencades o ballen o estan trencades i ballen, cosa perillosa quan ha plogut i en xafes una d’aquestes.
Potser tampoc t’esperes que de tant en quant et trobis una paredeta al mig del carrer de préssecs o cireres o mitjons o pantalons curts o qualsevol objecte que es pugui vendre.
Segurament també et sorprendrà, si vens de Catalunya, veure el típic passejador de gossos, és a dir, una persona i mil gossos.
El que no t’esperes per a res és que cada dia hi hagi un “paro”, una manifestació i que moltes vegades “9 de Julio”, l’avinguda més ampla del món estigui tallada degut a això.
Ara, el que no t’esperes és que els passos de zebra siguin invisibles i no perquè no estan pintats sinó perquè a Capital els cotxes tenen prioritat sobre els vianants.
Per no parlar dels autobusos, potser mires estranyat un adhesiu que hi ha a la porta del “colectivo” que diu: “por favor no descender hasta que el colectivo vaya a menos de 5km/h”. A més, et sorprendrà i aquesta vegada per bé, que segons la distancia que recorreràs pagaràs uns $0,10 cèntims de més o menys.
I si vas amb metro, no t’esperes que durant el viatge, dins del vagó, puguis comprar des d’un encenedor fins a un CD, passant per una funda de càmera, bolígrafs, ganivets, llibretes, pel·lícules, tiretes, aspirines, xiclets, caramels, llibres per pintar, stikers, etc.
El que no et donaràs compte, fins que et faci falta i llavors si que et sorprendrà, és que no hi ha contenidors de brossa. Les bosses es deixen a la vora d’un arbre durant el vespre.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada