Com sobreviure a Argentina

Nocions base

Hi ha certes coses que s’han de saber quan vas a un altre país, en el cas d’Argentina la cosa és força senzilla.
Qui és Diego Armando Maradona? No, no és un jugador de futbol, no és El jugador de futbol que els va guanyar un mundial, noooo, Maradona és…Déu! i per tant la religió és el futbol! Així que quan hi ha missa s’ha d’anar a l’església.
Jo vaig anar-hi un dia que jugaven Boca contra San Lorenzo. La rivalitat està servida, San Lorenzo és un dels 5 grans clubs d’Argentina i el Boca, bé no cal explicacions… Així que per un partit que començava a les 20h, nosaltres vam sortir de casa a les 15h, vam anar fins a la Boca, vam aconseguir entrar i a esperar! Primer hi ha el partit dels infantils Boca-San Lorenzo, per anar obrint boca. A poc a poc el camp s’omple de personatges diversos però sobretot d’orangutans. Els dies que hi ha partit sembla que les portes del zoo s’obren i s’escapa tothom qui pot. Al camp s’hi val tot, insultar-se, recordar els orígens de cada persona, retreure resultats anteriors, etc.
Això sí, és espectacular les mil cançons diferents que poden arribar a cantar durant un partit. Impressionant.
L’àrbitre toca el final del partit i llavors als aficionats del Boca ens toca esperar-nos fins que els de San Lorenzo desallotgin la zona per evitar aldarulls. Mesures inútils, ja que els esperen uns carrers més enllà.
Finalment, son les 00h que arribem a casa.
En fi, vista la Bombonera per dins i el poc espectacle futbolístic, em quedo amb veure el Barça per la tele a les 16h de la tarda!

PD: Gràcies Xavi, Jordi, Laia i Math per les fotos 🙂

Deixa un comentari