Bolívia

Bolívia

Pels voltants d’Argentina, més concretament, pel nord-oest, ens trobem amb Bolívia. Un país relativament petit i des de fa poquet, oficialment “Estado Plurinacional de Bolívia”. Bolívia té la curiositat de que Sucre és la seva capital i seu del poder judicial mentre que La Paz és la seu del govern i del poder executiu i legislatiu. La seva història és realment captivadora. Comença amb les cultures indígenes les quals han aportat sistemes de reg i tècniques d’agricultura encara ara utilitzades (els caballons per posar un exemple), una xarxa de camins perdurable en el temps, arts ceràmiques, tèxtils i ritus religiosos, si més no, curiosos. Per acabar semidesapareixent o adaptant-se a uns colonitzadors tecnològicament superiors, encara que només sigui per l’aparició del cavall, els quals  denigren a aquelles persones que habitaven les noves terres a la categoria d’animals, senzillament perquè no comparteixen la seva fe. Finalment les revoltes i la situació de la península hispànica, cap allà al 1808, desencadena amb la independència de totes aquestes terres colonitzades. La seva història com a república primer i estat plurinacional desprès és d’una velocitat vertiginosa i en menys de 200 anys, passen de democràcia a dictadures i altra vegada a democràcia mentres que el vell continent està encara entre guerres històriques.

Més fotos

Categories: Bolívia

1 reply »

  1. Aquest cartell de menú em sona!! Diria que vam menjar al mateix lloc re-barato! Felicitats pel bloc Ares!!!!!! Ja sóc seguidora. PETONS

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada