Bolívia

Bolívia_Santa Cruz

Turísticament parlant Bolívia destaca principalment per les ruïnes de les cultures prehispàniques i pels seus parcs naturals.
El viatge descrit a continuació es basa en turisme cultural i urbà.
Comencem al revés de la resta del món, la primera parada és el departament de Santa Cruz, la idea és visitar la capital, Santa Cruz de la Sierra i desprès fer la ruta de “Las Misiones Chiquitanas” i anar cap a Samaipata.
  • Santa Cruz de la Sierra, la capital, recomanable no caure-hi un diumenge, està tot tancat, menys el típic mercat bolivià, on pots comprar de tot i menjar per 10bs, una bogeria tot plegat. L’oficina de turisme està a la plaça “24 de septiembre”, tot i que sembla una tonteria publicar-ho, sentim l’obligació ja que ho vam preguntar a 4 persones, inclòs un agent de l’ordre i ningú ens va saber respondre! Parada obligatòria a l’oficina de turisme, amb la paciència carregada, si demanes i preguntes, al final et van donant la informació. A més, com a detall als cafeters recomanem fer el cafè al Centre Franco-alemà (Kultur Café) situat a la mateixa plaça al número 36. El més econòmic que vem trobar per dormir a la ciutat era 70bs l’habitació doble amb bany, per la zona de la nova terminal i per 80bs, les mateixes condiciones però al centre. Com a curiositat pels lleidatans és que al carrer España hi ha l’edicici LLEIDA!
El que no et pots perdre: plaça “24 de septiembre”, està tot aquí. Pels voltants del parc “El Arenal” hi ha el mercat.
  • Les “Misiones Chiquitanas”: amb transport públic es necessita com a 4 dies, per tant decidim descartar-les. De tota manera es un ruta interessant, es tracta d’obres declarades Patrimoni Històric i Cultural de la Humanitat.
Les missions que no et pots perdre: San Xavier, Concepción, San Rafrael, San Miguel, Santa Ana y San José de Chiquitos.
  • Samaipata: situat a 120 km de la capital, és tracta d’un petit poble amb més història de la que ens puguem imaginar. Habitat per indis Chané, desprès per Chiriguans i per inques deixant en les seves terres el lloc arqueològic més important de l’orient bolivià, declarat per la UNESCO com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, potser per això val 50bs l’entrada.Es tracta del “Fuerte de Samaipata”, situat a 9km del poble i la seva particularitat la hi dóna una gran roca de 160m de longitud per 40m d’amplada, treballada i esculpida.
  • L’altre atractiu turístic que presenta els voltants de Samaipata és seguir els últims passos del Che.
  • A més a Samaipata pots visitar: el Parc Natural “Amboró”, pintures rupestres i cascades amb pous naturals per refrescar-se.
  • Què més hi ha Santa Cruz: a la zona del Chaco destaca el parc “Kaa-Iya”. El Pantanal ofereix zones pantanoses, llacunes i tot un bosc tropical. I la zona del Nord es on es pot veure el creixement industrial de Bolivia. A més, destaca el Parc “Noel Kempff”

Categories: Bolívia

Tagged as: , , ,

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.