Buenos Aires

La Boca

El barri dels immigrants, originariament de genovesos, on les cases estan  pintades amb la pintura que sobrava dels vaixells. El barri de la passió, del futbol i dels colors. El nom li ve,  ja que és on hi ha la boca del Riachuelo que desemboca al Río de la Plata. Alguns historiadors creuen que va ser en aquesta zona on Pedro de Mendoza va fundar la ciutat de Santa María de los Buenos Aires, el 1536. Recomanable anar-hi durant el dia, res de que t’agafi el vespre entre els seus emblemàtics carrers.

La ruta la podem començar a Av. Almirante Brown, un almirall irlandès que va ensenyar als argentins a navegar. Al número 36 de l’avinguda hi ha un mural escenogràfic, amb tots els tòpics d’Argentina. Seguint pel mateix carrer ens trobarem amb la Casa del Fantasma, d’estil modernisme català i la Casa Amarilla que es tracta d’una rèplica de la casa de l’almirall.
Al final de l’avinguda ens trobem amb el riu, la Vuelta de Rocha, la Plazoleta de los Suspiros, la Fundación Proa precedida per l’aranya i l’antic pont del Transbordador.
La Vuelta de Rocha es un colze del Riachuelo, el seu nom prové d’un dels primers propietaris d’aquestes terres, Antonio Rocha. La plaça simula la coberta d’un vaixell i es pot veure un monòlit i un canó del vaixell “25 de mayo” que recorda el lloc on l’almirall Brown deixava l’arsenal durant la Guerra contra Brazil.

La Fundación Proa és una institució sense ànim de lucre que a través de projectes d’art contemporani intenta impulsar el desenvolupament i la recuperació del barri.
Finalment arribem a El Museo al Aire Libre Calle Caminito, la zona que tots hem vist en fotos, imans i que representa Buenos Aires per a molts. Es tracta d’un seguit de cases, d’atractius turístics, de porteños venent tango i on el turista es pot arribar a sentir col·lapsat.
L’altre punt imperdible de La Boca és, sens dubte, l’Estadio del Club Atlético Boca Juniors amb el Museo de la Pasión Boquense. Tot i el perill que pot comportar, és una veritable aventura anar al camp a veure un partit. Si t’animes i hi vas, vesteix-te de xandall, sense res que ressalti i sobretot evitant la 12, els “hooligans” argentins o potser són més perillosost i tot que els hooligans, per que la “barra brava” amenaça fins i tot als jugadors del propi equip.
Fa cosa d’uns anys que es va restaurar una vella usina elèctrica en un centre cultural d’allò més aconsellable tant per les exposcions que fan com pels recitals de música ja que està tot preperart per potenciar l’acustica de l’edifici, així que una bona excusa per anar a La Boca és anar a alguna de les activitats de la Usina del Arte, gairebé sempre gratuïtes o fins i tot a una de les visites guiades del propi edifici. Al costat mateix hi ha el Museo del Cine.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s