Com sobreviure a Argentina

Cogiendo i altres coses

Quan parlem amb espanyol tenim la tendència a “coger” tot. “Cogemos el autobús”, “cogemos un resfriado”, “cogemos el perro”, “nos cogemos de la mano”, etc…Les mateixes expressions passades a l’argentí serien: “follamos el colectivo”, “follamos un resfriado”, “follamos el perro” i “nos follamos las manos”. Sí, senyor! a Argentina “coger” és “follar” i tot  i que ells son conscients que a Espanya s’utilitza “coger” i nosaltres sabem que “coger” és “follar”, quan parlem és molt difícil treure’t l’hàbit. En realitat el que hauríem de fer és jugar amb “tomamos” i “agarramos”. La cosa quedaria: “tomamos el colectivo”, “agarramos un resfriado”, “agarramos el perro” i “nos agarramos de las manos”.

Una vegada que sabem això, sembla que tot ha de ser més fàcil però resulta que arriba un amic de Donosti i diu: “Cogí la toalla y me fuí a la Concha”. Frase, aparentment innocent. Doncs si som conscients que “cogí” és “follar” i a més a més sabem que “Concha” és “cony”, la frase ja no és tan innocent (i ja no parlem de les noies que es diuen Concha…)

En el món del sexe argentí, les dificultats no acaben aquí. I mai més ben dit, ja que “acabar” seria el nostre “correrse”. O si vas a una discoteca i lligues i tens un rollo, a Argentina hauries anat a un “boliche” i ara tindries un “garche” amb el qual “garches” de tant en quant o més assíduament, això ja depèn de cadascú ;P Però amb “forro”, sexe segur sempre. Tot i que de tota manera, arribar al sexe no és tan fàcil a Argentina ja que la noia, primer, ha de “histeriquear” és a dir, un vull però no vull i que moltes vegades es converteix en un “calienta la pava para no cebar mate”, el que nosaltres anomenem una escalfa braguetes o “escalfar el forn per no utilitzar-lo”. Si el noi aconsegueix passar el “histeriqueo” i s’emporta la “mina” a casa li traurà la “bombacha” i el “corpiño” que serien les calces i els sostens, respectivament i si la noia vol que ell es tregui els mitjons li ha de dir que es tregui “las medias”. Una vegada tota la roba fora el que queda a la vista són, per part de les noies, les “lolas”, la “concha” i la “cola” i per part del noi, la “minga” o “pija” o “verga” o “poronga” i la seva “cola”, ja us podeu imaginar quina part és cada una.

Cogiendo i Altres coses

D’expressions relacionades amb el tema sexual també en tenen moltes, com les nostres “no me toques los huevos” o “me lo paso por los huevos” ells tenen “chupar un huevo” que seria “m’importa un bledo”. Si el que utilitzen és “bola” o “pelota” que també signifiquen els collons, poden dir “dar bola” que és “fer cas” o “romper las bolas” i “hinchar las bolas” que és el “no me toques los huevos” o si estàs en una situació exposat i sense protecció, el que seria un “quedar-se en pilotes” per ells és “quedarse en bolas”.

També utilitzen molt orto, que seria el cul o potser més concretament l’ano. Aquesta paraula l’utilitzen en diverses frases i amb significats d’allò més diferents. Una persona pot tenir molta sort en alguna situación i llavors l’expressió és “que orto”, “quina sort” o pot tenir “cara de orto” és a dir, cara de mala llet o de borde, “ de mala onda” o si algo està a “la loma del orto” vol dir que està “on Crist va perdre l’espardenya” o la traducció en castellà, que potser s’assembla més “a tomar po’l culo” és dir, lluny, molt lluny.

I si ens posem més escatològics, podem jugar amb “pedo” i llavors podem utilitzar “al pedo” quan hem fet alguna cosa que no calia com “ir al pedo” que seria el famós “ir pa’ na’” o si directament no volem fer algo ni bojos direm que “ni en pedo”.

I ja per acabar, dues expressions més: “Echando putas como cabaret en quiebra” és a dir, fer algo molt, molt ràpid i “un pelo de concha tira más que una yunta de bueyes” que seria el “tiran más dos tetas que dos carretas”, ja veieu que hi ha coses que son iguals a tot el món.

2 replies »

Deixa un comentari