Buenos Aires

Museo del Holocausto, Buenos Aires Shoah Museum

El Museo del Holocausto naix amb l’objectiu de no oblidar, que les noves generacions aprenguin sobre la Shoá i la situació i repercussió a Argentina.

El Museu està format per una secció amb testimonis de supervivents dels camps de concentració, una sala de la memòria i una zona dedicada a exposicions temporals relacionades amb el tema. Una de les actuals et presenta a Adolf Eichmann, un nazi que va emigrar a Argentina amb una identitat falsa. L’altra mostra temporal tracta l’abans, el durant i el desprès del Shoá.

Amb una agenda d’activitats sempre activa, amb documentació audiovisual i multimèdia, amb llibres, cines-debats, conferències i material educatiu, el Museu manté viva la memòria del Holocaust, transmet, investiga i ensenya la història de la Shoá per tal de conscienciar la societat sobre les conseqüències del racisme, la discriminació i la xenofòbia.

A més, gràcies a la seva contribució per incorporar la temàtica del Holocaust a l’educació, per prevenir la reiteració d’actes racistes i violents, acollint joves amb problemes relacionats amb el racisme i la violència, el Museu ha estat declarat “Sitio de Interés Cultural” per la Legislatura de la Ciudad Autónoma de Buenos Aires.

Museo del Holcausto_Montevideo, 919, obert de dilluns a dijous d’11h a 19h i els divendres d’11h a 16h. VIsita: 1h

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.