Buenos Aires

Abasto: Almagro i Balvanera

Abasto és sinònim de Carlos Gardel, tot i que als registres cadastrals de la ciutat, el barri està definit com Balvanera, la zona coneguda com Abasto es troba entre el barri de Balvanera i el d’Almagro.

Tothom sap que els encants d’Abasto es troben al quadrat delimitat per Gallo, Jean Jaures, Tucuman i Corrientes. L’edifici més conegut és el mercat de l’Abasto, avui reciclat com a centre comercial. Val la pena entrar al Supermercat que hi ha al davant ja que a les escales que porten al pis superior hi ha fotos antigues de la zona, quan era el mercat per abastir a tota aquesta part de la ciutat.

Recorrent Jean Jaures ens sorprendrà el Filete, un art decoratiu típic de Buenos Aires. Els colors de les cases, les línies fines de pinzells i les lletres enroscades ens fan d’entrada al barri del Tango, al barri de Carlos Gardel, on al número 735 hi ha el “Museo Casa de Carlos Gardel” i entre Jean Jaures i Anchorena hi ha una estàtua del cantant de l’escultor argentí Mariano Pagés. Actualment, aquesta zona s’ha convertit en la Paseo del Tango amb escultures relacionades en aquest génere musical. El Pasaje Zelaya ens sorprendrà perquè és tot un homenatge al Tango de Gardel, a la façanes de les cases podrem llegir lletres de la seva música o veure-hi retrats de l’artista.

Encara queden evidències de l’època de Gardel, el Bar El Progreso (Anchorena, 529) és un dels pocs llocs que es mantenen en peu on Gardel va cantar i el Bar Chanta Cuatrom (Pasaje Carlos Gardel, 3200) fundat el 1893,  era un dels llocs de reunió de l’artista amb els seus amics.

A més a més, per la zona hi ha tangueries, on es pot veure tango mentre es sopa (tango-show). Però si el que vols és aprendre a ballar tango pots arribar-te a les “milongas”, com La Catedral (Sarmineto, 4006) o menjar un “asado” o un “chori” en les seves cantines menys turístiques que les del centre.

Si la tarda-nit et sorprèn per aquests indrets, hem de dir que vigilis molt si és pels voltants del shopping, però si t’apropaes al barri de la vora, Almagro, et sorprendràs. El nom prové de Juan Almagro de la Torre, el propietari de les terres on avui hi ha el barri. Només cal passejar pel carrers que hi ha entre Medrano, Gallo, Corrientes i Córdoba, per trobar bars amb patis interiors, restaurants clandestins, llocs on et deixen un llibre mentre fas un cafè o on pots jugar al billar o futbolí (pool i metegol pels argentins) o fins i tot veure el Barça en bars decorats totalment de fútbo, al post dedicat als bars d’Almagro trobaràs més detalls. Almagro també compta amb innumerables petits teatres i fins i tot un teatre cec.2 replies »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s