Buenos Aires

San Telmo

No hi ha San Telmo sense la fira dels diumenges i no hi ha la fira sense les antiguitats. San Telmo és d’aquells barris que sense tenir res espectacular té alguna cosa que el fa especial. La millor hora per visitar-lo és al vespre quan els bars nocturns obren les seves portes per que puguis degustar cerveses artesanes, et puguis endinsar en un pub anglès, menjar el típic i l’exòtic o escoltar, mirar o ballar tango. I el millor dia per visitar-lo és el diumenge, amb la “Feria”, quan els carrers s’omplen de parades on pots trobar de tot i del més curiós. La fira dels diumenges és el més turístic del barri, una mica aclaparador i angoixant. Mil paradetes de manualitats, artesania o simplement souvenirs. Gent jove venent manualitats o senyores venent trossos de pastissos artesans. Fotografies de Buenos Aires, llibres amb història, samarretes, barrets de tanguero, empanades o pan relleno per anar passant el dia.

Per visitar el barri, molt millor, sense la fira. La visita típica comença a Plaza de Mayo i per Defensa arribem a Chile on ens espera una Mafalda asseguda en un banc, ja que al número 371 del carrer Chile hi ha casa seva. De fet Chile és el carrer que separa Monserrat i San Telmo, antigament era un rierol. Seguint per Defensa passarem al número 755, pel Zanjón de Granados on es van trobar restes d’una casa del s.XVIII i objectes de l’època colonial. Casi al davant ens trobem el Pasaje San Lorenzo on hi ha la Casa Mínima anomenada així pels seus 2,84m de façana, los Patios de San Telmo i la pintura de la foto d’aquest reportatge. Si anem fins a Independencia trobarem una de les tangueries més emblemàtiques de la ciutat “El Viejo Almacén”on per força pesos podrem gaudir d’un sopar-show. Un altre lloc típic i potser menys turístic per veure tango és Taconeando, a Balcarce 725. Si des del Viejo Alamcén, mirem cap a l’esquerra, cap al riu, ens trobarem amb l’edifici de la Facultad de Ingeniería de la UBA d’estil monumental i clàssic, germà del de la facultat de dret a Recoleta i al davant el Monumento Canto al Trabajo de Rogelio Yrurtia. Un dels llocs més característics del barri és el Mercat, situat a la illa formada pels carrers Estados Unidos, Defensa, Carlos Calvo y Bolívar. Seguint per Defensa, arribarem directes a la Plaza Dorrego, el cor del barri. I al número 1179 del mateix carrer hi ha una de les cases típiques de dues plantes. Finalment al Parque Lezama, on als seus límits hi trobarem l’Esglesia Ortodoxa Rusa i el Museo Histórico Nacional.

El San Telmo de nit obra la porta a tot tipus d’entreteniment. Des de bars i restaurants típics com el Bar Británico (Brasil 399) o el Fileteados Porteños (Defensa 1000) parrillades, pizzes o empanades fins a menjars exòtics i d’altres cultures.  Si algú té “morrinya”, que sapigui que hi ha un Sagardi a Humberto 1º, 319 o el bar del Casal de Catalunya a Chacabuco, 863. Si ja estem més a la ronda de nit la Pl.Dorrego està plena de bars, tot i que no la recomano gaire pel tema preus. Pel que fa a pubs irlandesos, el referent és el Pub Gibraltar (Perú, 895) molt ambientat durant el “after office” i el mític La Puerta Roja (Chacabuco, 733) on has de demanar el “chili-bomb” i si el que es vol és espectacles hi ha el Bar Sur (Estados Unidos, 299) un dels primers bars en oferir espectacles nocturns; Mitos Argentinos (Humberto 1º) on fan música en directe o La Trastienda (Balcarce, 460 ) una sala de concerts, El Canto del Loco hi va anar fa cosa de tres anys.

Si vols marxar de San Telmo descobrint algun dels seus secrets et portem a San Telmo amb temps. Aquí podreu veure més fotos del barri.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s