Argentina

Posadas

La vida a Posadas és reposada, potser és degut a la calor que hi fa. Podríem dir que Posadas és la Sevilla d’Argentina. A partir de les 12a.m. els carrers es buiden, les reixes de les botigues es baixen i la gent es refugia a les seves cases fins que la calor comença a afluixar, cap a les 18h.

La història de Posadas es remunta, com dels pobles de la zona, als jesuïtes. En aquest cas el 1615 es va fundar Anunciación de Itapúa que desprès de diferents canvis d’ubicació i fins i tot de país entre Paraguay i Argentina, situació que durà fins a la Guerra de la Triple Frontera del 1865. Durant l’època de Rosas a la zona se l’anomenva Trincheras de San José. El 1879 es va canviar el nom pel de Posadas en homenatge al Director Supremo de las Províncias Unidas del Río de la Plata, José Gervasio Posadas.

Turísticament parlant, Posadas, la capital de Misiones, és poc interessant. Amb un centre quadriculat, la Pl.San Martín amb la figura eqüestre del General al bell mig i la Pl.9 Julio amb la Catedral i la Municipalidad, essent el cor de la ciutat.

El Museo Arqueológico e Histórico “Andrés Guacuran”, (General Paz, 1865) seria una bona manera d’aprendre sobre les cultures originaries de la regió si no fos perquè el 90% de les obres es troben al dipòsit degut a la falta de mitjans econòmics per mantenir-los. Actualment només queden petites mostres de Eldoradenses i Guaranies, així com alguna talla de l’època missionera. Però el tracte de la gent del museu i el seu cost gratuït fan que valgui la pena de visitar per fer-se una idea de com era i com és la societat de Misiones.

La part de la que estan més orgullosos els posadins és la seva “costanera”. Tot un passeig a la riba del Paranà que té el seu punt fort al vespre, quan els amants de l’esport surten per córrer, anar a bici o simplement passejar. El tram per damunt de Av.Roque Pérez és la zona dels restaurants “posta” on pots menjar peix i carn a un preu no gaire econòmic.

I és que menjar a Posadas no és fàcil. Per la zona del centre trobem diferents locals però amb menú poc variat, pizzes, hamburgueses i panchos (frankfurts). Per les avingudes que delimiten el quadrat del centre trobem els típics bars de minutes amb milaneses, hamburgueses o empanades, d’estil menys greixos que els anteriors i fins i tot alguna parrilla. Pot ser per això, els supermercats s’omplen de menjar cuinat per servir a les 12a.m. el dinar als treballadors, als estudiants o a la gent de pas. Això sí, si es té gana a fora d’hores, sempre trobaràs “chipá”, un panet amb formatge a dins.

A l’Av.Roque Saenz Peña, entre San Martin i Sarmiento, hi ha el “Mercado Modelo “La Placita””, un mercadillo més típic de Bolívia que d’Argentina o potser és una manera d’anar obrint boca al que ens espera a l’altre costat de riu. Pel “Puente Internacional San Roque González de Santa Cruz” s’arriba a Encarnación, Paraguay, i la zona més famosa, un mercadillo gegant d’imitacions.

Misiones, la província de la qual Posadas és capital, és coneguda pels seus “yerbatals”, plantacions de l’herba mate i Posadas aprofia aquest reconeixement oferint tota una varietat de productes relacionats amb aquesta costum. La galera del mate (Av.Polonia amb Av.Roque Pérez) n’és un exemple, així com el Palacio del Mate, a Rivadavia, 1846.

A mitjans de novembre, celebren el Festival Nacional de Música del Litoral, una bona manera de conèixer el folklore de la província i escoltar els famosos sapucais, el crit característics que acompanyen al chamamé, un estil de folklore. El Festival es celebra a l’amfiteatre que hi ha a prop del Museo Regional “Aníbal Cambas”, al Parque de la República de Paraguay.

Posadas et serveix com a ciutat de descans i de parada per visitar les Misiones de Santa Ana i ja de camí a Puerto Iguazú, per parar a San Ignacio de Miní. Per tant, amb una nit a Posadas n’hi ha suficient per veure la ciutat i les ruïnes de les missions jesuïtes. A la mateixa estació d’autobusos hi ha una oficina d’informació i turisme que t’explicaran com anar a les missions i t’indicaran el tipus d’allotjament que desitges.

Més fotos

Categories:Argentina

Tagged as: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s