Com sobreviure a Argentina

Com moure’t per Buenos Aires caminant

 – ¿Le puedo hacer una pregunta? ¿El Teatro Colón?

– Tres cuadras más adelante y una a la izquierda.

Perfecte, només has d’anar comptant, una cruïlla, dues i tres i desprès giro a l’esquerra i camino fins a la següent intersecció “et voilà”! el Teatro Colón davant mateix dels ulls.

Tots sabem com seria la mateixa pregunta a Catalunya.

– Perdoni, la Sagrada Família?

– Sí, mira, tira tot recte, veuràs un quiosquet, doncs el passes i segueixes recte fins a la farmàcia, allí gires a l’esquerra i camines uns 5 minuts i ja te la trobaràs al davant.

Mmmm, tot recte, quiosc i giro fins a la farmàcia, no,no,no, giro a la farmàcia, però llavors perquè m’ha dit lo del quiosc? que passava al quiosc? I a quina velocitat he d’anar per caminar 5 minuts?

La raó de la facilitat de moure’t per tot Argentina és perquè, almenys els centres de les ciutats són quadriculats, són com l’Eixample de Barcelona, per tant és molt fàcil moure’t. A més, si saps que cada illa és una cuadra i que aquesta té uns 100m i que els números van de 100 en 100 a cada cuadra (encara que passin del 120 al 146 de cop) tot és molt més senzill que passejar pels carrers encreuats dels cascs antics catalans. I encara te’n dic una més, la numeració dels carrers perpendiculars al riu comença al riu, per tant el 300 de Corrientes està més al centre que el 4500 que està aprop del Parque Centenario. Espera que et doblo l’aposta. La numeració dels carrers paral·lels al riu comença a l’Avinguda Rivadavia, per tant el 100 de Callao està a una cuadra de Rivadavia. I tots els carrers comencen a Rivadavia així que per anar de Rivadavia a Corrientes hi puc anar per l’Avenida Pueyrredón i de Rivadavia a Independencia (sentit contrari a Corrientes) camino per l’avenida Jujuy i jo sempre he caminat en línia recta i mai he canviat de carrer.

Així que per Capital no diguis visc al Carrer Tal, número X. Per integrar-te has de dir, Carrer Tal amb Qual, és dir la intersecció. Res de Corrientes 1850, has de dir, Corrientes con Callao.

Callao i Corrientes

1 reply »

Deixa un comentari