Argentina

Rosario

Rosario és la ciutat perfecta per a la gent que li agrada viure amb les comoditats d’una ciutat  i la tranquil·litat d’un poble. Té cultura, llocs turístics i tot el necessari per no sentir-te aïllat i a la vegada no pateix les aglomeracions de gent de Capital.

El fet que Rosario fou el primer lloc on va volar la bandera Argentina, l’ha convertit en una de les ciutats històriques més importants d’Argentina.

La Plaza 25 de Mayo és un exemple més de la característica plaça argentina. Entre el Palacio Municipal o també anomenat Palacio de Los Leones i la Basílica de Nuestra Señora del Rosario s’obre el Pasaje Juramento que a través del mirall d’aigua compost per figures de Lola Mora (la Llibertat, la Victoria, els Granaderos i Belgrano), porta directament al Monumento de la Bandera, la forma del qual representa un vaixell, la nau de la Patria que avança cap al mar de l’eternitat.

El Monumento a La Bandera és el monument més emblemàtic de Rosario, fins i tot apareix als bitllets de $10. Per $2 es pot pujar els 70m de la Torre i tenir una de les millors vistes de la ciutat. A la Cripta de Belgrano, creador de la Bandera, una escultura del general recorda el lloc on va erigí la bandera per primera vegada. A l’exterior, el Patio Cívico simbolitza l’esforç de l’organització de l’Estat i el Propileo Triunfal és l’icona de la Nació organitzada a partir de la Constitució del 1853. El Propileo representa un temple d’Atenes i les quatre estàtues que hi ha, representen la Gran Pàtria Americana: la Indígena, la Colonial, la Constitucional i la Futura. A més hi ha la Flama Vocativa, en honor dels que van donar la vida per la Patria. Sota del Propileo hi ha la “Galería de Honor de las Banderas” amb banderes, himnes, terra i la flor característica del països americans i símbols històrics relacionats amb la bandera argentina.

El carrer Córdoba és el carrer principal, tot passa allí. Arquitectura, botigues i història comparteixen el centre de la ciutat. Tan important és mirar les façanes dels edificis com les del Club Español (Rioja i San Martín) o del Palacio Fuentes ( Sarmiento i Santa Fe) com aixecar la vista al cel i descobrir algunes de les cúpules més boniques de la ciutat com la de l’Ex Tienda La Favorita (Córdoba i Sarmiento) o la de l’Edificio Bola de Nieve (Corrientes i Laprida) o el capitell del Jockey Club de Rosario (Córdaba i Maipú).

A la intersecció de Entre Rios i Urquiza hi ha la casa on es creu que va néixer el Che Guevara. Actualment, la municipalitat ofereix una ruta guiada del Che per Rosario.

Seguint per Córdoba i creuant Corrientes, comença el “Paseo del Siglo” amb la Plaza San Martin com zona verda d’aquest passeig d’importants edificis. La Bolsa de Comercio (Corrientes i Córdoba), l’Edificio la Inmobiliaria (Corrientes i Córdoba), el Palacio Mineti (costat de la Bolsa) o el Ex Palacio de la Jefatura (Pl.San Martin) són només alguns dels exemples arquitectònics d’aquesta caminada. Actualment la Ex Casa de Lorenzi (M.Moreno i Córdoba) és el Museo de la Memoria, amb un bono contribución de 5$, pots entendre una mica més com va viure Rosario una de les dictadures més brutals que ha patit Argentina.

El Paseo del Siglo acaba al Bulevar Oroño, tot un carrer que el diumenge al matí es talla al trànsit i s’habilita per als esportistes i per a tota la família.

L’altra opció per passar el diumenge és al Parque de la Independencia, el pulmó de Rosario, on a l’estiu acaba el dia amb un espectacle de focs, música i aigua.

També es pot passejar per la costa, on trobarem el Museo de Arte Decorativo, el Parque Urquiza amb el conjunt astronòmic i el Parque España amb el Centro Educativo i el Centro Cultural. Al Club Mitre, pagant una entrada de $10, tens l’accés a l’asador. Així que només cal buscar un supermercat, comprar una tira de asado, una bossa de carbó (tot i que si hi vas desprès de les 14h potser que algú et deixi les seves brases) i ja pots integrar-te al món argentí.

4 replies »

 1. Hola!! M’està encantant el teu blog i això que l’acabo de descobrir. Estava pensant en marxar a viure a l’Argentina. Tu creus que Rosario és un bon lloc per trobar feina? Especialment si té a veure amb els idiomes. Merci i bona feina!! 🙂

  • La veritat és que no en tinc ni idea del tema feina a Rosario. A Buenos Aires ciutat hi ha ofertes de tots els tipus però és cert que segons el que vulguis costa aconseguir els permisos per treballar. Jo tinc amics que desprès d’una temporada a Argentina han anat a provar a Chile.
   Pots preguntar al Centre Català de Rosario, potser et guien una mica més http://www.centrecatala.com.ar/ o el Casal de Catalunya de Buenos Aires que tenien la idea de fer un borsa de treball.
   Rosario com a ciutat és boniqueta, molt més petita i tranquila que Capital
   Moltes gracies per les felicitacions 🙂

   • Hola de nou!! Perdona per trigar tant a respondre’t, és que la feina em té bastant ocupada. Moltes gràcies per la teva resposta, m’anirà molt bé per futurs plans. Per cert, com saps tant de l’Argentina? És una passada! Fa molt que hi vius? Petons!! 🙂

   • Cap problema! Tot i que sembla una pregunta fàcil, no ho és tant jajaj però entre anades i tornades, 3 anys tot i que aquest és el primer que hi estic al complert ja que sempre feia 6 mesos de calor a Argentina i els altres 6 a la calor catalana o sigui el primer hivern en 2 anys.
    Si necessites qualsevol altra cosa, no ho dubtis. Si ho sé, t’ho dic i si no, doncs o ho pregunto o directament et dic “ni idea” jejeje
    Petons

Deixa un comentari