Coses que no t'esperes per Argentina

Les mil cares de Lavalle

Juan Galo Lavalle va néixer a Buenos Aires el 1797 i va passar a la història com a militar del “Regimiento de Granaderos a Caballo del General San Martín” i per ser el primer dictador de l’Argentina independent a l’encapçalar un cop d’estat al president Dorrego, el 1828. El que no s’esperava Lavalle era tenir un carrer a la ciutat on va néixer i que aquest carrer canvies de cara cada dos o tres “cuadras”.

El que no t’esperes de Lavalle és que si el recorres des de N.L Alem fins a 9 de Julio sigui un carrer peatonal amb botigues de roba esportiva, que puguis menjar una hamburguesa per $5, que t’omplin de papers de propaganda de re staurants, que a la intersecció amb Floria puguis veure Tango i que fins i tot netegin les sabates al carrer.

Si creues 9 de Julio i vas pujant fins a Uruguay, Lavalle es converteix en un carrer amb botigues relacionades amb dret, ja que al costat hi ha el Palacio de Justícia.

El que potser no et sorprèn tant és que a Buenos Aires, les botigues estiguin ordenades per guetos, de cop et trobes moltes botigues de joguines juntes amb venta al majorista i al minorista o et trobes a Lavalle amb Pres.Uriburu amb tot de botigues d’objectes per fer bijuteria, com el C/del Call de Barcelona o et trobis un tall de botigues d’objectes de festa, plats de plàstics, bosses, safates, blondes, etc. com passa a Lavalle entre Azcuénaga i Paso. O una mica més a munt, fins a Pueyredon on destaquen els negocis de teles de jueus, per fer-te cortines o llençols o vestits.

Però probablement el tros més sorprenent de Lavalle sigui creuat Pueyredon, fins Eduador, on les botigues es converteixen en magatzems de maniquins i el carrer en una exposició de cossos sense vida.

Si segueixes pujant per Lavalle, el carrer no et deixarà de sorprendre, abans d’arribar al Shopping Abasto, trobaràs un dels “choris” més bons i econòmics de la zona. Desprès, entre Anchorena i Gallo, Lavalle ens mostra la seva pitjor cara. Si es pot, evitar aquest tram, molt millor. Però una vegada arribat a Sanchez de Bustamante, Lavalle es troba al barri de Almagro on t’anirà descobrint bars singulars i la cara més barrial del carrer.

Finalment, Lavalle acaba a la intersecció entre Córdoba, Gascón i Av.Estado de Israel, deixant un reguitzell d’imatges difícils de catalogar.

Deixa un comentari