Catalanades pel món

Gaudir de la cultura

Buenos Aires és una ciutat espectacular en quan a oferta cultural, ja que hi pots trobar de tot, des d’òpera al Teatro Colón fins a música electrònica als boliches, presentacions de llibres, de pel·lícules o de discs, visites guiades i fins i tot de teatralitzades, activitats gratuïtes o pagant. Resumint, que qui no gaudeix de cultura és perquè no vol.

La clau és anar mirant les webs dels centres culturals, dels teatres, del govern i dels museus per assabentar-se de cicles, exposicions temporals, xerrades, concerts, cursos, etc.

Alguns dels centres culturals més famosos son:

– Centro Cultural Recoleta: (Junín, 1930) a prop del Cementerio de Recoleta. Pots trobar-hi de tot, arts escèniques, visuals, concerts, etc.

– Centro Cultural General San Martin: (Sarmiento, 1551) on a més de cicles i concerts fan cursos de fotografia, teatre, circ, etc.

Molts paísos tenen el seu centre cultural a Buenos Aires, com és el cas d’Espanya, d’Itàlia i el Casal de Catalunya, entre altres.

A la Casa de la Cultura (Av.Mayo, 575) també fan exposicions i concerts. Així com visites guiades on et mostren l’interior de l’edifici i la seva història. Recomanable el “Salón Dorado”.

Altres visites guiades es poden consultar a la secció de turisme i a l’apartat de “recorridos” de la web del govern de la ciutat. Hi ha visites guiades a edificis representatius de la ciutat, com el Cabildo, la Casa Rosada, la Catedral o la Casa del Govern de la Ciutat; a edificis religiosos, museus, barris, temàtiques i fins i tot teatralitzades que et transporten a un viatge en el temps.

L’agenda cultural de la ciutat recull tots els esdeveniments setmanals i si vols te’ls envien per mail perquè no te’n perdis cap. A més a més, editen un diari cultural que es reparteix gratuïtament als centres culturals.

Si el que t’agrada és el cinema, a part dels cines comercials amb les crispetes (pochoclos), les pantalles 3D i tota la pesca hi ha dos cinemes altament recomanables: la Sala Lugones del Teatro San Martin on fan cicles de temàtiques diverses i de països de tot el món i el Espacio INCAA km 0 (cine goumont) on només passen pel·lícules i documentals argentins.

Més pels nocturns i els festieros hi ha el Konex amb La Bomba del Tiempo dels dilluns i La Fiesta Clandestina que va canviant de local i destaca pel rock nacional.

2 replies »

    • Sí, és una batucada. A l’estiu es fa a l’aire lliure amb aspersors que ruixen a la gent i quan plou o fa més fred ho fan dins de la sala. Molt millor a l’aire lliure. Tot i que l’entrada no es gens econòmica tenint en compte que a les 22h tanquen i que si no arribes una hora abans has de fer cua. Per tant pagues $30 per una hora de cua i un parell d’espectacle, més el que costi ara la cervesa a dins. És un bon lloc per conèixer gent, la majoria no-argentins.

Deixa un comentari