I si plou, què podem fer a Buenos Aires?

Museo Casa Carlos Gardel

Carlos Gardel és un dels cantants de tango més importants del món, possiblement el més famos de tots. Buenos Aires n’es concient i explota la seva figura i imatge per tota la ciutat. Però hi ha un barri que s’emporta la palma, Balvanera, on hi va viure, actuar i avui podem apreciar-ho al seu museu.

En situació

Carlos Gardel sempre ha estat acompanyat pel misteri del lloc de naixement o a Tolosa de Llenguadoc, a França o a Uruguay. Però del que no hi ha dubte és que la seva pàtria era Argentina. En aquest país va créixer personal i professionalment, convertint-se en un dels més grans compositors i cantants de Tango de la història. Morí el 1935 en un accident d’avió a Medellin, Colombia. Però malgrat la seva curta vida, no va arribar als 40 anys, el seu llegat artístic és incomparable.

El museu

Museo Casa Carlos Gardel

El 1927, Gardel va comprar una casa “tipo chorizo” a la seva mare a la zona de l’Abasto, al barri de Balvanera, on havia crescut. La mateixa que és actualment el “Museo Casa Carlos Gardel“, on es mostra l’obra de Gardel.

Coses que no t’esperes:

Gardel també va viure amb la seva mare al carrer Ricón 137.

Avui en dia podem veure una placa a la façana que ens ho recorda.

El Museo Casa Carlos Gardel és und’aquells museus 2×1, dos ocells d’un tret.. Per una banda podem aprende de la vida de Carlos Gardel i per l’altra veure una autèntica “Casa Chorizo”, tant típica de Buenos Aires.

El bany, la sala de la bugada i la cuina encara mantenen l’estil dels anys 30 i podem veure com era aquesta arquitectura tan característica dels barris perfifèrics de la cutat.

Sobre la vida de l’artista n’anem aprenent al llarg del museu. La informació es complementa amb exposicions temporals sobre el tema del Tango.

Informació clau

Museo Casa Carlos Gardel_ Jean Jaurés 735, obert dilluns, dimecres, dijous i divendres de 11h a 18h i dissabtes, diumenges i festius de 10h a 19h. Els dimecres l’entrada és gratuïta. La resta de dies 1$. Visita: 1h

Sigui com sigui, recomenam mirar abans el web del museu ja que els preus a l’Argentina canvien molt. Al 2020 l’entrada costa 50$.

Que et sembla completar la visita al Museo Casa Carlos Gardel recorrent el Paseo del Tango i els racons que amaga Balvanera?

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada