Brasil

Rio Grande do Sul

El sud de Brasil contrasta totalment amb la imatge de sol, samba i noies espectaculars. Aquí la gent és blanca de pell, el nivell de vida és més elevat i l’atractiu turístic son les missions jesuïtes dels guaranís. Ara, del que sí que podreu gaudir és de la “feijoada” un guisat de fesols negres amb carn i dels asados brasilenys, una altra manera de menjar carn.

Rio Grande do Sul és la regió que limita amb Uruguay i Argentina. Des d’Argentina es pot creuar per Santo Tomé fins a Sao Borja. La millor manera de creuar el “Puente de la Integración” es amb taxi, pactant el preu però fa 2 anys valia $70.

De Sao Borja no us puc dir gran cosa ja que de l’estació vam agafar un autobús fins a Ijuí, on ens esperava la nostra amiga i guia pel sud del seu país. Amb la sort que vam coincidir amb la FENADI (Festa Nacional das Culturas Diversificadas) i el “ExpoIjuí ” dues fires que es celebren conjuntes al “Parque de Exposiçoes Wanderley Burmann”. La primera és una representació de les onze ètnies que hi ha al municipi, entre elles, la espanyola, amb el seu espai dedicat al flamenc i a la paella i la segona és una fira que reuneix els sectors del comerç, la indústria, l’agricultura, els productes artesans, la gastronomia, etc.

La ruta més típica per aquesta part de Brasil, ja hem dit que son les missions del segle XVII, la zona anomenada “Região das Missões”. En aquella època, els pobles que formaven les missions de Brasil eren set: São Francisco de Borja, São Luiz Gonzaga, São Nicolau, São Miguel Arcanjo, São Lourenço Mártir, São João Batista i Santo Ângelo Custódio. Les dues més importants son “São Miguel i Santo Ângelo”. La primera va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1983. Construïda entre el 1735 i el 1745, actualment només en queden ruïnes, es pot veure l’antiga església, la creu missionera, el museu, la plaça, etc que tot plegat ajuda a fer-se una idea de com era en el seu moment d’esplendor. A Santo Ângelo destaca la Catedral Angelopolitana, construïda la mateix lloc que l’església de la reducció de “Santo Ângelo Custódio”.

Per fer tota aquesta ruta, la millor opció és el cotxe ja que així pots anar als dos pobles en un mateix dia.


Categories:Brasil

Tagged as:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s