Buenos Aires

Palermo

Emblema de PalermoEl més difícil de Palermo és saber en quin ens trobem. Si passegem per la zona dels boscos estem al Palermo Chico, si ens trobem a la plaça Serrano estem a la zona que es coneix com Palermo Viejo, en canvi si creuem l’avinguda Juan B.Justo ens trobem al Palermo Hollywood, anomenat d’aquesta manera pel gran nombre de productores de televisió i cine que s’hi pot trobar.

Juan Dominguez Palermo era l’antic propietari d’aquesta zona plena de camps de fruiters i vinyes.

El Palermo Chico compren les avingudes del Presidente Figueroa Alcorta i la del Libertador on destaquen les mansions i algunes de les ambaixades, entre elles la d’Espanya que durant el 2011 va ser testimoni d’una de les acampades del moviment 15-M. Per aquesta zona es troba el que s’anomenen popularment els “bosques de Palermo” on hi ha llacs per navegar amb petites barquetes o per fer tot tipus d’esport pel seu voltant, des de futbol, fins a acrobàcies amb patins o skates o fins i tot partits de hockey sobre patins. També hi ha la Plaza Italia, el Jardín Botánico, el Jardí Japonès i el Botànic, el Hipòdrom i la pista de Polo i el Planetari. A Palermo Chico hi ha una gran quantitat de museus, com el d’Evita, el MALBA, el de Arte Popular, el Sívori i per mi el més recomanable el de Arte Decorativo, on podrem contemplar l’interior d’un palau de principis de 1900. 

Del Palermo Viejo destacar la Plaza Cortázar o més popularment anomenada Plaza Serrano. Durant el dia, els caps de setmana, s’hi pot trobar un mercadet de roba i manualitats i durant la nit s’omple de terrasses dels  bars que l’envolten. Palermo, a més a més, s’ha convertit amb la zona on s’instal·len els joves dissenyadors i és per això que ara, viure en el que s’anomena Palermo Soho seria l’equivalent a viure pel Born de Barcelona, del més cool.

Si volem menjars internacionals per exemple de cuina vietnamita, pubs temàtics o festa de discoteques hem d’anar pels carrers de Niceto Vega i Dorrego. O l’altra zona culinària i festiva és Las Cañitas, un carrer ple de locals gastronòmics per economies elevades.

En fi, recorrer Palermo pot ser una tasca d’un parell de dies però en aquest post us hem presentat els punts més destacats. A Recorregut complet per Palermo hi ha una possible ruta, que s’ha de complementar amb Palermo Chico.

2 replies »

  1. Hola,
    m’han dit que per menjar peix bo s’ha d’anar al Barri Chino. Saps on és exactament i si realment val la pena?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s