Com sobreviure a Argentina

“Cortes de carne”

Una de les coses més importants que has de saber a Argentina és que la vaca és lo que el porc a Catalunya, l’animal gastronòmic per excel·lència.

Les barbacoes son asados, el concepte és el mateix però la tècnica és diferent. Els talls de carn son molt més gruixuts. No existeixen les graelles si no que hi ha una espècie de reixa que puja i baixa segons la vols més lluny o més a prop de les brases i que recull la grassa.

Lavalle

En una bona i completa parrillada la carn va sortint a tandes, primer els chorizos però no us preocupeu que no son embotits, si no que serien les nostres botifarres, és a dir, l’equivalent a la nostra la botifarra negra i a la blanca, la morcilla i el chori, respectivament. Desprès es passa a les achuras, és a dir, les entranyes com la molleja, els rinyons i el chinchulín. El chinchulín és l’intestí prim de la vaca i la molleja és una glàndula molt valorada pels argentins. I desprès surten els cortes especials per l’asado com son la tira de asado, les costelles tallades perpendicularment als ossos; el vacío que és una carn fibrosa del lateral del quart del darrera de la vaca; la tapa de asado que és una carn una mica més dura que cobreix les costelles; la colita de cuadril i el pechito que és la part més fina i sense os de la falda.

Si el asado ja és recontracompleto també hi ha bondiola, que és porc i també hi pot haver pollastre.

Hi ha altres talls de carn com el bife, que pot ser bife de chorizo que és una part de la cara externa del llom i sense os o el que seria la nostra “chuleta”. El bife angosto que és de la part del darrera i seria el nostre “lomo bajo” i el bife ancho que és de la part del davant de la vaca i per nosaltres, entrecot. De la vaca també se n’extreu el lomo que seria el solomillo i és un dels millors bifes que pots menjar o la bola de lomo que és la carn per fer les milaneses que serien els nostres bistecs arrebossats. Però aquests talls ja no són tan típics dels asados.

Desprès també hi ha el matambre que és una capa de carn magra que s’acostuma a fer “rellena”, com el nostre “solomillo relleno” i fins i tot moltes vegades es menja freda.

Encara queden més cortes com la paleta, la palomila, la tortuguita, la paleta, el garrón, etc. però ja no són tan comuns.

Categories: Com sobreviure a Argentina

Tagged as: ,

2 replies »

Deixa un comentari