Argentina

Cataratas del Iguazú

Per anar a la flamant nova Meravella Natural del Món has d’anar a Puerto Iguazú, Misiones. Aquesta ciutat fa frontera amb Paraguay i Brasil tal com es pot veure al Hito Tres Fronteras. A la mateixa zona hi ha una fira d’artesans.  A més a més, està plena de jardins botànics on les orquídies i els colibrís son els protagonistes. Pels voltants de la ciutat encara queda algun poblat indígena.

El Parque Nacional Iguazú forma part d’Argentina i  de Brazil. La part Argentina és la més gran i espectacular ja que t’endinses i t’apropes a les cascades. La part de Brazil és més per vistes panoràmiques, les quals també són impactants.

Per arribar fins al Parque Nacional Iguazú s’hi pot anar amb autobús fins a les cascades $5. Si es vol anar a la part de Brazil , a Cataratas do Iguaçú són $5 i de Brazil a les cascades R$2,2

L’entrada general al parc són $60, però si ets resident a Argentina són $20 i l’entrada a Brazil, 21R$. Així que si has anat a Argentina ha estudiar és una bona manera d’amortitzar la residencia temporal. Una opció és veure el parc amb 2 dies, ja que el segon dia hi ha descompte en l’entrada. En el nostre cas ens va anar d’allò més bé ja que ens va ploure mentre estàvem al parc i això ens va impedir de gaudir de tot l’espectacle i com que havíem pagat com a residents d’Argentina, l’entrada havia estat més barata i el descompte se’ns aplicava sobre aquest valor.

Una vegada accedit al parc, el tren ecològic et porta fins a dalt de tot, des d’on es pot veure la Garganta del Diablo, el salt més famós del parc. La quantitat d’aigua, la grandesa i el soroll de l’aigua és espectacular.

Hi ha dos recorreguts per observar les cascades, el “Circuito Superior” i el “Circuito Inferior”. El primer es tracta d’una caminada per la zona superior dels salts i el segon et porta al cor de les cascades, una caminada per l’interior de la selva. També és pot anar a la Isla San Martin o fer passeig amb un barca per apropar-te a les cascades.

Les caminades et permetran observar la gran varietat de flora, destacant les orquídies i fauna, on les papallones t’acompanyen durant tot el dia.

Consell: mirar el temps i no anar-hi quan fa dies que no plou perquè les cascades no mostren tot el seu potencial ni quan està plovent ja que l’aigua és marronosa.

El nom de Iguzú té origen guaraní i és la únió de “Y”, aigua i “Guazú”, gran, per tant podriem dir que junt és “gran quantitat d’aigua”. Álvar Nuñez Cabeza de Vaca, un descobridor i conquistador andalús nacut el 1488 va ser el primer europeu en arribar a les Cataratas del Iguazú que ell va nombrar “Saltos de Santa Teresa”. En aquells temps de conquista, la zona estava habitada per indígenes guaraníes, principalment, que poc a poc van anar patint el procès evangelitzador dels jesuïtes. Quan el monarca espanyol Carlos III va expulsar els jesuïtes, el 1768, tota aquesta zona va anar quedant oblidada fins que el 1882 es va organitzar una expedició científica alemana per buscar terres per colonitzar i fou com Jordan Hummell vegué el potencial turístic del que avui és una de les set meravelles naturals del món.

El parc, tal com el veiem avui, fou obra del paissatgista Carlos Thays qui va realitzar un estudi de la zona que serví de base per a la creació del parc natural el 1934.

Actualitzant els valors (2011), l’entrada general ja està a $100 i a Brasil R$ 33. Els valors al 2014 ja són $215 l’entrada general, $80 si tens la residencia argentina i R$ 40.

Més fotos

Cataratas del Iguazú (2)

 Cataratas del Iguazú

2 replies »

 1. Hola,

  estic preparant un viatge per Argentina i voldria saber quants dies necessito per anar a les Catarates de Iguazú?

  Gracies

  • Hola Manel,
   jo crec que per la part turística amb dos dies/una nit hi ha temps suficient. El primer dia vas a la part d’Argentina i l’altre matí a la part de Brasil. Desprès si et sobra temps t’arribes a la triple frontera i entres a algun dels jardins botànics del poble per veure les orquidies.
   Per anar-hi pots mirar a http://www.plataforma10.com/ que t’informa dels autobusos o per Aerolineas Argetnias.
   Però ja que hi ets i depenent del tipus de viatge que estiguis fent et pots arribar a altres indrets de Misiones com San Ignacio i les missions o fins i tot als Esteros del Iberà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.