Buenos Aires

La City, versió financera

El microcentro és com s’anomena popularment a la zona de Capital dedicada a les oficines, bancs i negocis que giren al voltant de la vida dels “ejecutivos”. Representa el quadrat format per Avenida de Córdoba, Avenida de Mayo, Avenida 9 de Julio i Avenida N.L.Alem. I dins d’aquest, entre Corrientes, Alem, Rivadavia i Maipú, hi ha la City, la zona on es troben la majoria de seus dels bancs i cases de canvi de la ciutat.

Els millors dies per visitar aquesta zona és els dies entre setmana, quan els bancs i oficines treballen i la millor hora, és al migdia. Això sí, si t’agrada la multitud de gent. A partir de les 12h. la gent surt de la seva feina per anar a dinar i sobretot de 13h a 14h la zona és un no poder més de gent. Les ofertes gastronòmiques son d’allò més variades però la majoria tenen en comú un servei ràpid i fins i tot de menjar per emportar. Els parcs s’omplen de treballadors menjant el dinar que s’han portat de casa o el que han comprat a la botiga del costat. Amanides per emportar, entrepans, talls de pizzes o empanades, pascualines, etc. És un moment per veure totes les versions del que els argentins anomenen minutas, és a dir, plats ràpids de fer i de menjar. També hi pots anar a l’hora de plegar, a les 18h i veuràs com tota la zona “irlandesa”, els carrers de San Martin i Reconquista, s’omple de gent prenent una pinta.

A més, en aquesta zona podrem canviar d’euros a pesos amb el canvi més fiable del mercat; a Sarmiento entre San Martin i Reconquista.

Recomano 100% integrar-te en l’ambient i menjar a ” lo ejecutivo” i si vols descobrir els autèntics sandwich de milanesa ves a “El Buen Libro”, Reconquista, 631. No et desanimis per la cua que hi ha al carrer, son molt ràpids o sinó entra a dins de la botiga i fes la cua de dins. El local és una espècie de “Subway”, però amb ingredients a l’argentí, tries la base del teu entrepà i li vas afegint ingredients, el preu varia en funció dels complements que li posis però et ben asseguro que és dels llocs més econòmics i ni tu a casa et rellenes tant un entrepà. “Im-pressionat!”

Quan fagis aquesta zona pots aprofitar per passejar per Lavalle i Floria, entrar a les Galerías Pacífico (Florida, 753), la esglèsia de Santa Catalina de Siena (San Martín, 705) o unes quantes cuadras més enllà la Basílica del Santísimo Sacramento (San Martin, 1039). A Reconquista 259 trobes la Basílica de Nuestra Señora de la Merced i al costat, el Convento de San Ramón Nonato.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.