Història d'Amèrica

Els Inques_ Història breu

La cultura inca és pot simplificar com el resultat de la fusió de la cultura Tiahuanaco, del Llac Titicaca; de la cultura Nazca, de la zona meridional del Perú; i de la cultura Mochica, de la costa septentrional. L’origen dels inques està contemplat en diverses llegendes que tenen en comú que un grup de persones van anar des del Llac Titicaca fins a Cuzco liderades per Manco Cápac i la seva germana-muller Mama Ocllo. Es pot dir que a Cusco va néixer la cultura incaica i que Manco Cápac va ser el primer Inca. Els seus successors van reforçar la posició dels inques i van començar a conquerir ciutats dels voltants de Cusco. Després de la sisena dinastia es va consolidar l’Imperi i a partir d’aquí ve la última etapa d’expansió sota el Inca Pachacutec Yupanqui, el conqueridor més gran. Va annexar territoris, va organitzar el Tahuantinsuyu i el va convertir en el gran imperi de l’Amèrica precolonial. Juntament amb el seu fill i successor  Tupac Yupanqui van conquerir la costa i la serra de Perú, la serra de Bolívia, part de Chile i el nordoest argentí, Ecuador i part de Colombia. Túpac Yupanqui va seguir amb la política conqueridora del seu pare i sota el mandat del fill d’aquest, Huayna Cápac, l’Imperi va aconseguir la seva màxima extensió.

La Municipalidad Distrital de MachuPicchu al “Gran Pachacutec”

Categories: Història d'Amèrica, Perú

Tagged as: ,

Deixa un comentari