Buenos Aires

Plaza Lavalle

La Plaza Lavalle és d’aquelles places on cada dia hi descobreixes alguna cosa nova. És una plaça formada per tres places amb arbres centenaris, herència dels seus temps com a jardí públic, i amb nombroses escultures. La principal és la que li dóna nom, la del general Juan Lavalle que s’alça sobre una columna dòrica. La resta, millor descobrir-les tot passejant.

La plaça està envoltada per importants edificis de la ciutat. Ocupant tota una illa, el Palacio de Justicia o Tribunales és la seu del Poder Judicial i de la Corte Suprema de Justicia de la Nación. Sorprèn, a Talcahuano amb Tucuman,  el mirador Massue, una part d’un edifici d’estil eclèctic academisita francès.

A l’altre costat de la plaça destaca el Teatro Cervantes, un dels teatres nacionals més importants. I a la cantonada amb Córdoba hi ha el Templo Libertad, la institució jueva més antiga d’Argentina, on des de 1967 hi funciona el Museo Judío de Buenos Aires Doctor Salvador Kibrick.

L’edifici de l’Escuela Roca també ens cridarà l’atenció amb les seves columnes de granit de 30 tones de pes portades des de Tandil per 60 carretes tirades per bous i esculpides, posteriorment, a la mateixa plaça.

Però l’edifici estrella de la Plaza Lavalle és el Teatro Colón, l’òpera de Buenos Aires. Té una capacitat per a 3542 espectadors i una acústica que el situen en un dels millors teatres d’òpera del món. El 25 de maig de 1908 va quedar inaugurat formalment i el 25 de maig de 2010 es va fer la “segona inauguració” desprès d’anys de restauració.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada