Argentina

El Perito Moreno

Perito Moreno (Calafate) (3)Tot i haver vist mil fotografies, quan arribes al Perito Moreno i el veus al natural, els ulls se t’obren fins a no poder més i se t’escapa un uala! cada vegada que sents com un tros de gel, encara que sigui dels petits, es trenca i cau a l’aigua. El trencament de gel ve per un fenomen característic del Perito Moreno i es produeix quan la massa de gel avança contínuament i al no tenir sortida, ja que davant té la península de Magallanes, s’acumula, es trenca i llavors és quan es desprenen blocs de gel que al caure dins del Canal de los Témpanos provoca un soroll ensordidor. Just com ha passat fa 2 dies (1 de març del 2012).

El davant del Perito Moreno té una altura de 60m per damunt de l’aigua del Brazo Sur del Lago Argentino (el llac més gran d’Argentina) un front de 5km i una velocitat d’uns 2m per dia, direcció a la Península de Magallanes. Les glaceres es formen per la compressió de la neu degut al seu propi pes i en condicions climàtiques adequades per permetre la conservació del gel. El nom de Perito Moreno li ve d’un científic, naturista, polític i explorador (entre altres) nascut a Buenos Aires el 1852 i anomenat Franciosco Pascasio Moreno.

De fet, el Perito Moreno és una de les 47 glaceres de gran dimensió que formen el Parque Nacional Los Glaciares i que formen el Hielo Continental Patagónico de més de 17.000km d’extensió, essent una de les reserves d’aigua potables més importants del món. El parc va ser declarat per la UNESCO com a Patrimoni Mundial de l’Humanitat el 1981. Tot i que el Perito Moreno és la glacera més famosa, la més gran és Upsala i la Spegazzini és la que té el front més alt del parc, amb 135m d’altura.Perito Moreno (Calafate)

Perito Moreno (Calafate) (2)La manera de gaudir del Perito Moreno és mitjançant excursions organitzades que t’ofereixen navegar pel llac, una ruta per les passarel·les d’observació i fins i tot calçar-te uns grampons, caminar per damunt del gel del Perito i acabar celebrant-ho amb un whisky amb gel de la pròpia glacera.

El Calafate és el poble que rep a tots els turistes ansiosos per veure com un tros de gel ens deixa amb la boca oberta. Al poble pots aprendre més sobre les glaceres i la Patagonia al Centro de Interpretación Histórica o també pots visitar el Museo Regional Municipal El Calafate. Si vols naturalesa pots recorrer la Reserva Municipal Laguna Niñez, on veuràs flamencs rosats. Ja t’aviso ara que El Calafate és turístic, no té res a veure amb la resta de pobles argentins, l’ambient no és el característic d’Argentina i els preus no són amb els que es mou el país.

Teniu en compte que és tota una glacera i que hi fa fred. La temperatura mitjana durant l’any és d’uns 7ºC.

Més Fotos

4 replies »

 1. El 10 de març de 2016 es va tornar a trencar. La gràcia d’aquesta vegada és que va ser durant el dia i uns dies abans era la noticia del moment. A tots els canals de comunicació passen el “próximo a romperse”. Va ser l’esdeveniment de la setmana!

 2. Hola,
  des d’aquí es pot anar a Torres del Paine, a Chile?
  La meva idea és fer un viatge per los Andes i anar canviant d’Argentina a Chile.

  • Hola,
   si que es pot creuar, de fet jo vaig anar a una excursió organitzada d’un dia. Molt comercial però era la manera més ràpida de fer-me una idea del que hem podia trobar.
   La teva idea de viatge és molt interessant, hi ha molts llocs de frontera per anar de Chile a Argentina, així que no tindràs cap problema. L’únic que els chilens son una mica torra…a la duana, es fan llargues i pesades. Ves-hi de cara a la primavera-estiu sudamericana perquè sinó fa molt fred.
   Em falta per escriure tots els post de Chile i d’aquesta part d’Argentina: Bariloche, Mendoza, Salta i Jujuy.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s