Com sobreviure a Argentina

Setmana Santa, Pesaj i la Pasqua

Felices Pascuas! És una d’aquelles expressions lògiques però que a mi em criden l’atenció. A Argentina la Setmana Santa es viu de manera menys passional que en alguns llocs d’Espanya però les tradicions com no menjar carn es segueixen més i no us penseu, eh? Que aconseguir que un país carnívor com Argentina mengi peix té el doble de mèrit del que tindria a Catalunya.

Degut a que Buenos Aires és una ciutat d’immigrants el nombre d’Esglèsies, comunitats i religions és impressionantment elevat. Les esglésies de la religió catòlica, apostòlica i cristiana, la comunitat ortodoxa russa o danesa. Els anglicans i els metodistes.  La catedral Armènia, l’Església Presbiteriana i els Evangèlics. Els monestirs dels dominicans, franciscans o mercedaris. Aquests són alguns dels exemples de les esglésies cristianes que hi ha. Aquests dies tots estan encantats de rebre fidels, d’explicar-te en que consisteix la seva comunitat, essent una molt bona manera d’obrir les nostres ments.

La festivitat de Setmana Santa comença el Diumenge de Rams amb les misses i les benediccions de les palmes, que aquí són rames d’olivera. El Dijous Sant es quan es recorda l’Últim Sopar i la simbologia del rentar els peus, també és la Visita a les 7 Esglésies. El Divendres és el dia de la Passió i Crucifixió. El Dissabte és la vigília Pascual i el Diumenge és la Resurrecció i el Culte de Pascua.

L’altra comunitat religiosa gran i important d’Argentina, que aquests dies està de celebració, és la jueva. La comunitat jueva celebra el Pesaj, l’èxode del poble  hebreu d’Egipte, considerat com la salvació del poble. En el cas del judaisme la festivitat dura tota la setmana i també té normes i restriccions típiques d’aquests dies com per exemple no menjar derivats dels cereals.

Ous de PascuaPel que fa a la Mona de Pasqua, aquí es regalen ous de xocolata plens de xocalatets. El que passa és que ja s’ha perdut el caire casolà i qualsevol marca de dolços et fa els seus. Malgrat els ous de xocolata, es troben a faltar les figures i sobretot el dia de la mona. Tot i que penso que seria una tradició que els argentins acceptarien encantats. Passar un dia al camp menjant carn? Compren!

PD: si, Milka “em paga” 🙂


1 reply »

  1. Doncs com saps molt bé aquí també hi ha ous de Pasqua, però moltes vegades són gairebé anecdòtics comparats amb les meravelloses mones de Pasqua que fan els pastissers, dels temes més variats!

Deixa un comentari