Coses que no t'esperes per Argentina

Visita de las 7 Esglésies

El Dijous Sant és el dia que s’obre el Tridue Pascual, on l’Església Crisitana recorda l’Últim Sopar i l’escena del rentat de peus. La tradició cristiana és que el Dijous Sant es visitin 7 esglésies per tenir un moment d’oració a cada Temple. Aquesta tradició va nàixer a Roma de la mà de Sant Felip Neri.

La visita a les 7 Esglésies és una peregrinació que recorda quan Jesús va ser portat d’una costat a l’altre al moment de ser ajusticiat. La primera etapa és del lloc del Últim Sopar fins al Hort de les Oliveres, la segona és de l’Hort a Casa d’Anás, desprès d’Anás a Caifás. El quart és de Caifàs a lo de Pilatos i d’allí a lo del Rei Herodes; per tornar a lo de Pilatos i la última i sèptima el recorregut cap al Calvari amb la Creu.

També recorda al via crucis de Jesús, ja que té 7 estacions. I és que el 7 és un número d’una simbologia molt important. Els 7 dies de la setmana, els 7 pecats capitals, els 7 sagraments, entre altres. Potser perquè és la suma del 3 (número Diví, la Santíssima Trinitat) i el 4 (número terrestre) essent així la unió entre lo diví i el terrestre, representat a la creació del món que va ser durant 7 dies. A Buenos Aires hi ha dos rutes, l’organitzada per la Dirección General del Casco Històrico, més de caire turístic i històric i l’organitzada per l’Església totalment religiosa. L’Església invita a caminar, meditar i reviure la Passió de Jesús.

Sigui quin sigui el teu parer sobre la religió i sigui quina sigui la teva fe s’ha de saber que la visita a les 7 Esglésies és una tradició cristiana on es realcen els valors de la fe i els humans, on els fidels s’apropen davant del Santíssim per resar i per pensar sobre la vida de Jesús i els seus actes. És una espècie de peregrinació i sacrifici, és l’inici de la Passió. Per això, sigui quin sigui els motiu pel que realitzis aquesta ruta, és important respectar els ritus cristians.

Les Esglésies visitades a Buenos Aires són la Basílica de Nuestra Señora de La Merced i l’oratori de San Ramón Nonato al convent homònim, la Catedral Metropolitana, la Basílica y Convento de San Francisco, la Capilla de San Roque, la Basílica Nuestra Señora del Rosario i el Convento de Santo Domingo i la Iglesia San Ignacio de Loyola, l’església més antiga de la ciutat.  

Deixa un comentari