Buenos Aires

Convento de San Ramón Nonato

El 1218, San Pedro Nolasco, va fundar a Barcelona l’ “Orde de la Verge María de la Mercè de la redempció dels captius”, coneguda actualment com l’Ordre de la Mercè amb el propòsit d’aconseguir la llibertat dels cristians empresonats pel poder islamista que governava al sud de la península Ibèrica.

Els Mercedaris arriben a Amèrica, juntament amb altres Ordres religioses, amb la missió d’evangelitzar als naturals. Es creu que el Convent es va construir a la vegada que la tercera església, annexa, el 1722. Aquest, a més a més de les funcions religioses, actuava com a col·legi de primària i secundària, com a biblioteca, centre cultural i d’ensenyament de les arts, entre altres.

Durant el temps de la Conquesta i fins al 1823, els mercedaris oferien el culte als ciutadans de Buenos Aires i el 1810 van tenir un paper molt important durant la Semana de la Revolución i la formació del Primer Govern. Finalment la Reforma del Clero de 1822 va obligar a emigrar a les ordres religioses del país, entre elles, els Mercedaris. El Convent va passar a mans del Govern Provincial amb diferents usos, com el de casa per a orfes de la Sociedad de Beneficencia de la Capital. El 1956 va ser tornat a l’Ordre, la qual manté l’edifici declarat Monumento Histórico Nacional, llogant espais de la planta baixa i del primer pis a diverses institucions culturals, podent menjar al claustre d’un monestir.

Convento San Ramón Nonato: Reconquista 259

Deixa un comentari