Com sobreviure a Argentina

Argentininglish

Si la primera vegada que vas a Argentina penses: “Que bé, no hauré de fer un esforç parlant anglès!”; estàs totalment equivocat.

Perquè a Buenos Aires han creat un idioma entre lunfardo, castellà i anglès. Del castellà-argentí ja n’hem anat parlant i del lunfardo ja en parlarem en un altre post. Ara ens centrarem amb l’anglès.

El primer que ha de saber és que totes les sigles es diuen amb anglès: CD (cidi), DVD (dividi), NBA (enbiei), Wifi (guaifai), etc. És més, els fa molta gràcia quan es troben amb un espanyol i diu “devede” o demana al bar si tenen “wifi”. Suposo que els corrobora que els gashegos” som tontos.

Desprès has de saber que aquí no vas de compres, vas de shoping. Que els chetos (pijos) no juguen a rubby, juguen a “ragby”. Que el dissabte a la nit el boliche estava a full, no que la disco estava plena de gent. I desprès de la feina no t’ajuntes per anar a fer una cervesa vas a fer un afteroffice. A més, la gent no et dóna consells o truquillos, et donen tips. I si has de demanar disculpes per tallar una conversa o per demanar alguna cosa enlloc de dir “perdona que et molesti” o “perdo per interrumpir-te” has de dir sorry i si ets molt cheto ja ho has de pronunciar amb una r “sory”.

Una altra paraula que aprendràs amb anglès és delivery. I és que a Buenos Aires les botigues no et porten la compra a casa, et fan delivery. Però encara és més curiós que hi ha delivery de tot. Del supermercat gran o del colmado del barri, de pizzes i hamburgueses, d’empanades, de gelats, del menjar del gos, del cafè, del diari i un llarg etc.

I la llista d’expressions amb anglès va augmentant segons sigui més o menys cheto la persona perquè pots sentir un by the way al mig d’una reunió o un even more quedant-se més amples que llargs o et poden recordar alguna cosa amb un friendly reminder. I ja no dir si treballes en una companyia anglesa o americana perquè ja no tens galetes, tens cookies o ja no tens chicles ni caramels ara fas gums and candies.

En fi, coses de l’altre idioma.

2 replies »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s