Buenos Aires

Casa Rosada

La Casa Rosada és el Palau Presidencial des del 1862, construït entre el 1826 i el 1885 per l’arquitecte Francisco Tamburini unint dos edificos el de Correos i el de Ministerios que estaven al lloc que ocupava el Fort de l’època colonial. El nom de Casa Rosada li ve pel color de la seva façana, originàriament una mescla de cal i sang de vaca, que va manar pintar el President Sarmiento en un intent d’unir el roig federalista i el banc dels unitaris.

A l’activitat “La Casa Rosada abre sus puertas” es pot visitar la seu del Govern argentí. Jo hi he anat més de tres vegades i cada vegada veig una cosa diferent i m’han dit que segueixen habilitant sales, així que serà qüestió de tornar-hi. Les primeres visites van ser a càrrec dels Granaderos, la última ja la va liderar un noi que era guia. Per tant poso una mica tot el que he anat veient, però no vol dir que sigui el que es veu en cada visita.

El hall de recepció hi ha el Salón de los Heroes de Latino America, un seguit de quadres donats per diferents països a raó del Bicentenario d’Argentina. Homes i dones que van lluitar per la independència dels seus països, per la igualtat en les seves terres i pels drets humans. Es pot veure des de San Martin o Belgrano fins al Che o Perón. Desprès, pujant unes escales et porten al Salón de la Mujeres i/o a la Sala de los Pintores del Bicentenario, que era l’antiga porta d’accés a la Casa Rosada. A continuació pots veure la Sala Martin Fierro i la Galeria de los Hèroes Populares amb fotografies de la Mafalda, Messi, Carlos Gardel, las Leonas, Los Pumas, la generación dorada del baloncesto i Manu Ginóbili, Charly Garcia i com no, Maradona; entre molts altres.

La galeria dóna a un balcó des d’on es pot veure el Patio de las Palmeras, nom que li ve de l’espècie vegetal que domina l’únic pulmó verd de l’edifici. Les palmeres actuals són “fills” de les palmeres que va plantar Sarmiento. Abans de baixar al pati (segons la visita no s’hi baixa) es va al Salón de los Científicos que porta directament al Balcón. Des d’aquest balcó, Maradona i la selecció de futbol van brindar la Copa del Mundial del 86. El balcó que queda a la dreta és el que utilitzava Evita per parlar al poble (el seu despatx està en restauració per obrir-lo a la visita). Del pati, es va cap al Salón Blanco on es feia la recepció al nou president que assumia el càrrec (actualment es fa al Congreso). I d’allí a la joia de la visita, el despatx Presidencial.

La última etapa es baixant per una de les Escaleras de Honor, cap al Hall de Honor i la Galería de los Bustos que recorden els presidents de la nació, deu anys desprès de concloure el seu mandat.

Casa Rosada_Blacarce, 50. Dissabtes, diumenges i festius de 10h a 20h. Visites cada 10 minuts, durada 30-50min. Gratis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s