Chile

Chile

La relació entre Argentina i Chile és complicada i aquesta vegada, el futbol no hi té res a veure. Qui sí que hi té a veure és l’altra gran potència lligada a la història d’Argentina, Anglaterra. És mundialment sapigut que els anglesos estan a tot arreu i que molts dels conflictes entre països o dins del propi país han estat incentivats per ells (només cal mirar la història de Catalunya…). Doncs bé, una vegada més, Anglaterra va influir directament a la història d’Argentina amb la Guerra de les Malvines, el 1982. La idea d’Argentina era, desprès d’ocupar les Malvines, illes que consideren seves per naturalesa, ocupar les illes xilenes del canal de Beagle. Per això Chile va recolzar als britànics a la guerra de les Malvines. Decisió que Argentina no els ha perdonat mai i és que la derrota a la guerra de les Malvines i les seves conseqüències encara son molt palpables al territori argentí.

La República de Chile limita amb Argentina pels Andes, amb Perú pel nord i talla la sortida al mar de Bolívia. I com tots aquests països també va patir la colonització dels espanyols a partir del 1520 i fins el 1817, desprès de l’alliberació per part del General José de San Martín. Ja a la història més recent destaca la dictadura de Augusto Pinochet amb totes les barbaritats i la seva herència de privatització de les empreses estatals i la reducció en benestar social que tot i generar el creixement econòmic del país va causar un augment de la pobresa i una desigualtat creixent en la distribució dels ingressos dels ciutadans. Finalment, el 1990 Pinochet va deixar el càrrec i des de llavors Chile intenta superar les seqüeles de la dictadura.

Més fotos

Categories: Chile

Tagged as:

2 replies »

    • Si, em falten uns quants post. De fora d’Argentina em falta Chile i desprès, d’Argentina em falten els que hi ha citats a la pàgina però no tenen link. A estones, ho aniré fent

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada