Buenos Aires

La Manzana de las Luces (II) _ Visita turística

Continuació del post: La Manzana de las Luces (I)

El parquing actual era la Universidad de Cièncias Exactas on el 1925 Albert Einstein hi va donar una conferència. De fet tota la zona va ser el naixement de la Universida de Buenos Aires, essent el primer campus universitari de la ciutat. La nit del 29 de juliol del 1966 es va produir la “Noche de los Bastones Largos”, la segona expulsió universitària del país desprès de la dels jesuïtes.

El tram més destacat de tota la visita és la xarxa de túnels que comunicava la Manzana de la Luz amb les esglèsies de la època, els edificis públics i el Fuerte a tall de defensa subterrània. Foren construïts entre els s.XVII i XVIII i encara avui en dia segueixen essent un misteri.

La Comisión Nacional de la Manzana de las Luces és l’actual regent del lloc i ofereixen al públic conferències, exposicions, cine, concerts i tot un seguit d’activitats culturals per tal d’apropar l’espai a la població de Buenos Aires. Al recinte hi ha un mercat d’artesanies, una botiga on arreglen instruments i un restaurant anomenat “Veladas Virreinales” on els cambrers van vestits de l’època i el local està decorat amb tot l’encant. També compta amb una biblioteca l’objectiu de la qual és mantenir els arxius bibliogràfics i documents de la història del solar que correspon a la Manzana de las Luces.

La zona es por recórrer mitjançant les visites guiades diaries per la tarda on es pot veure la Sala de Representantes, la Sala Maza, el Patio de las Misiones Jesuíticas i un tram de túnels. Tot i que he de dir que els $12 de l’entrada em semblen cars. Els claustrofòbics no us preocupeu que pels túnels no s’hi camina.

PD: parts de la imprenta es troben en exposició al Cabildo de Buenos Aires.

Deixa un comentari