Buenos Aires

Florida i Lavalle

Entre els carrers de Florida i Lavalle la possibilitat de comprar agafa una altra dimensió. Això sí que és turístic 100%. Es tracta de dos carrers peatonals del microcentre, plens de botigues de souvenirs, de roba, de complements, de gent que t’ofereix “show-cena” de tango o productes de pell. La barreja de turistes i de treballadors de la City augmenta a les hores punta del mig dia (12-14h) i de la tarda (18h) quan la City llença als seus treballadors a dinar o cap a casa. De fet el menys recomanable es passejar-hi de 17.30 a 18.30h, per la gran quantitat de gent que hi ha i molt menys agafar el metro en aquella hora ja que està més ple de gent que a Barcelona quan venen en retard i hora punta o inclús més ple que a Roma.

Amb la motxilla al davant o el bolso controlat només has de passejar per veure samarretes de qualsevol equip de futbol (autèntiques o trucha (falses)) i esquivar “flyeros”, perquè sí una cosa té Buenos Aires és “flyeros”. Flyeros i venedors ambulants. Fa un temps que aquests últims s’instal·laven al mig del carrer Florida cap a les 18h però ara ja els pots trobar a qualsevol hora del dia, ampliant l’oferta i la varietat de productes que pots comprar, mates, roba, jocs, piles, endolls, etc.

Encara que sigui guiri no deixeu d’anar-hi, quan es viatja s’ha de fer i veure de tot. A més a la intersecció dels dos carrers, per les tardes, hi ha un “espectacle de Tango”. O pots trobar músics de carrer, alguns dels quals ho fan realment bé i fins i tot bandes senceres.

La Calle Florida, com moltes altres, ha anat canviant el seu nom al llarg de la història: Calle San José, o popularment com calle del Correo o calle Empedrado, ja que va ser el primer carrer que es va pavimentar. El nom actual, calle Florida és de la batalla de Florida del 1814 que es va produir al Alto Perú contra els realistes.

Empredrat origianl del carrer

2 replies »

  1. Exacte, totalment el que vem veure, fins q entres al Pacifico i sembla que estiguis a NY! Pel carrer ara tambe n’hi ha nolts q diuen cambio cambio USD, EUR… que pesats!

    • i els que diuen “pieles” o “tango-show” o “viajes” etc. és un no parar de comerç. Més els que venen al carrer i els que et reparteixen paperets.
      De tota manera, lo del “cambio-cambio” ha disminuit una mica ja que ara és il·legal.

Deixa un comentari