Buenos Aires

Museo de Arte Español Enrique Larreta

Si algun dia tens nostàlgia, si portes molt temps per Argentina i tens ganes de veure coses antigues, coses que abans no apreciaves tant, coses del s.XIV fins al s.XX, no et pots perdre el Museo de Arte Español que hi ha a Belgrano. Crec que és on hi ha les coses més antigues de tot Buenos Aires.

Aquest edifici amb façana d’estil Renaixentista italià i interior mediterrani, amb patis oberts per aprofitar l’aigua de la pluja i la llum, fou construït el 1886 per l’arquitecte Ernesto Bunge per a que els seus sogres hi poguessin estiuejar. El 1894 Mercedes Castellanos de Anchorena el va comprar i el 1920, la seva filla Josefina Anchorena el va rebre en successió. Josefina era la dona de Enrique Larreta, el qual va decorar la casa amb obres d’art d’origen espanyol i va fer canvis estructurals recordant l’estil Renaixentista espanyol. El 1962, al morir l’escriptor, els seus fills van vendre la casa a la Municipalitat i anys desprès es va convertir en un museu que combina la recreació d’un Palau Renaixentista espanyol amb el domicili de l’artista.

L’accés des del carrer ja et dóna una idea del que et trobaràs a l’interior. I és que la visita comença al pati central amb objectes de la cultura àrab, com uns brocals o uns brasers i mobles i pintures provinents de diferents punts del país ibèric, d’Àvila, Sevilla, Castilla, etc. Desprès vas a l’antiga biblioteca de Larreta que ara s’ha convertit en la sala de les talles, és com una mini recreació del MNAC, on fins i tot hi ha un parell de talles de l’escola catalana: La Verge amb el nen, els àngels i el donant i un Crist Crucificat del s.XV. Una altra de les sales, que ara és la sala de la pintura, era el menjador.

Mantenint la combinació entre museu d’art espanyol i domicili podem veure el bany i el dormitori original de Enrique Larreta, així com el seu escriptori que es troba al Salón Rojo i un petit pati andalús. També hi ha la capella que utilitzava la pròpia família.

Però sense dubte la joia del recinte és el jardí estil hipano-àrab únic a Buenos Aires i la millor manera de gaudir-ne és a les visites guiades que es fan el primer dissabte de cada mes a les 15h i a les 17h.

Museo de Arte Español Enrique Larreta_ Juramento 2291; obert de dilluns a divendres de 13h-19h i els dissabtes, diumenges i festius des de les 10 am fins a les 20h. L’entrada és de $3, $1 els residents i gratuïta els dijous. Visites guiades gratuïtes els dissabtes i els diumenges a les 16h i a les 18h. El Jardí es pot visitar entrant per Vuelta de Obligado 2155, de dilluns a divendres de 9 a 12.30h i els caps de setmana en l’horari del museu. Visita: 1h 30minuts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s