Com sobreviure a Argentina

Més que de viatge (II)

Més que de viatge (I) El mateix dia i al mateix moment de demanar la residència permanent ja et fan el tràmit pel DNI argentí. La residència dura 3 mesos (en aquest cas, en el cas d’estudiant dura pel temps que has demostrat que estaràs estudiant) i et diuen que el DNI tarda 2-3 mesos a arribar.

Bé, amb la residència vas a ANSES a demanar el CUIL per poder treballar, obrir un compte al banc, etc. Però com que el teu DNI encara no està, a ANSES et fan un CUIL provisori.

Per l’altra part has de tornar al Consulat d’Espanya per declarar que ja ets un català vivint a l’estranger. Que et posin al cens d’estranger i que la teva residència és a Argentina; per tant no et poden cridar a taules per votar. Al Consulat et canvien el passaport, perquè ara ets un català vivint a Argentina.

Recordeu els dos mesos del DNI, doncs són mentida. Quan passa els temps i no te’l porten a casa, truques i et diuen que en realitat pels estranger, la primera vegada tarda 4 mesos. Quan passen els quatre mesos i no t’arriba, tornes a trucar i llavors ja flipes quan, per exemple en el meu cas, et diuen que encara no està.

Total, en resum: el que havia de ser 2-3 mesos i desprès 4; en el meu cas va acabar essent 8 mesos! Divendres vaig anar a buscar el meu nou DNI argentí on hi posa ben gros “EXTRANGERO”.

Amb el DNI has de tornar a ANSES on et fan el canvi de CUIL i et donen un paper on consta que el teu CUIL vell passa a ser el teu CUIL nou. Això és molt important ja que si has estat fent “aportes” i pagant la seguritat social, no ho hauràs fet en va!

I desprès no us penseu, que els meus problemes burocràtics no acaben aquí, però això ja és “problema” amb l’empresa on treballo.

En fi, que des de divendres ja tinc nou DNI! Ara a esperar a veure quan m’arriba el que realment vull: el DNI de Catalunya! Encara que em digui que soc una catalana vivint a l’estranger!

1 reply »

Deixa un comentari