Com sobreviure a Argentina

Fora problemes amb l’idioma!

Els del Casal argentino de Barcelona han fet allò que molta gent volem fer però que mai trobem el temps: un diccionari argentí-castellà. Ara només queda buscar un diccionari castellà-català jajaja

Argentí

Amb alguns dels exemples us sentireu una mica identificats i pels que encara no heu estat a Argentina, preneu nota!

pija. Polla. No una mujer que afecta cierto estatus. Hace poco dijo una joven española en una reunión social en Argentina: “Lo que no soporto de las discotecas es cuando empiezan a aparecer las pijas todas pintarrajeadas”. Sus interlocutores se preguntaron internamente qué costumbres nudistas se practicabanen las discos ibéricas, y a qué tratamientos cosméticos sometían los peninsulares a sus atributos primarios.

En realitat el que hauriem d’haver dit és:

cheto. Pijo. Individuo dedicado a la ostentación de su estatus social real o supuesto.

La veritat és que és divertit llegir-lo, descarregueu-lo i aneu descobrint paraules noves cada dia.

Jo tinc a casa un d’argentí-anglès i la traducció de les frases fetes no té pèrdua. En aquest cas, fan la traducció literal i desprès el com es diria en anglès. Només d’imaginar-se la cara del “gringo” quan sent l’argentí, no té preu.

Enhorabona als del Casal argentino, ja per començar per posar-li Casal al seu club. Això ja denota integració! Seguirem en contacte per escurçar distàncies!

Deixa un comentari