Catalanades pel món

11 de setembre i sentir-se com a casa

Per ser sincers el títol del post ja és una mentida, enlloc et sentiràs com a casa. Sempre hi haurà un “els de la meva mare estan més bons”, “a casa meva es fa així”, “ara estaria amb unes braves i unes cerveses”. Però el que podem fer és intentar calmar la morrinya amb un dia català per Baires. Com?

Orfebre catala (San Telmo)El primer de tot i que has de tenir amb previsió és una, com a mínim, Estrella. Així que uns dies abans hauràs d’anar al barri xinès o si tens un Jumbo aprop mira a la part de cerveses que a vegades la tenen. O busca alguna botiga de gourmets i viniteques (que estan sortint com bolets) que molt sovint se’ns troba. Posaria noms però encara no em paguen per fer-los proublicitat jejeje

Carrega’t el mp3 o mòbil (ja hem perdo amb les tecnologies) de música catalana, posa una mica de tot allò que t’agradi i investiga una mica, que tenim més que sardanes i rock català.

Pots començar el dia anant al Casal de Catalunya, encara que només sigui per veure la senyera penjada d’un balcó i sentir una mica de català. Desprès busca un seguit de cançons mogudes perquè toca caminar i recórrer els indrets que t’aniran traslladant a “casa”.

Des del Casal, que el propi edifici ja és una troballa, pots anar fins a la Plaza Dorrego on a Defensa amb Humberto 1º hi ha un taller o “atelier” com diuen els argentins (o els francesos) d’una familia catalana. Els Pallarols van venir de Barcelona el 1804 i sempre han estat una família d’orfebres, tan important que des de fa 60 anys fan el bastó presidencial de la República d’Argentina.

D’allí ens podem dirigir cap a  Av. Almirante Brown, a La Boca, fins a la casa del fantasma, d’estil modernista català. Ho sé, no és la Pedreda ni la Casa Atmetller però es fa el que es pot. Desprès agafa el 152 que et porta fins a la Plaça San Martín, per visitar el Libertador i agafar una mica d’ànims, pensar en el nostre cas i creure que potser encara queden herois.  A la mateixa plaça hi ha un monument que els catalans van regalar a la ciutat, això sí, s’ha de trobar.

Ara has d’anar fins a Av.Alvear i Arroyo on pots veure com les quatres barres catalanes et donen la benvinguda a la plaça Catalunya on la protagonista és la Font de Canaletes. Recomanem assentar-s’hi una estona, posar música calmada i treure la carmanyola de la samfaina, el pa amb tomàquet i si tens sort, els embotits. I ara és el moment d’obrir l’Estrella.

Plaza Catalunya_Canaletes

Si encara tens ganes, agafa el 59 o el 60 i ves fins a Av.Cabildo, a Belgrano, on hi ha el Museo de Arte Español Enrique Larreta que tot i semblar una incongruència anar-hi avui, pel nom que té,  pots veure-hi talles romàniques catalanes i traslladar-te als poblets romànics del Pirineu o almenys al MNAC. Aquí, sí, posa la música ben forta que es noti que ets del país veí.

I ja a la nit, et recomanem que truquis als teus amics/coneguts catalans i munteu un asadito. Alguna cosa argentina hi havia d’haver i que millor que la carn.

Per acabar del tot, l’Emporadà com als vells temps d’una discoteca que freqüentàvem quan érem més joves ;P

PD: Espero, poder anar ampliant aquest post. Si hi ha algun post que m’agradaria que no quedi curt és aquest. Així que a descobrir “catalanades”

PDD: El monument dels Catalans que dic que s’ha de trobar a la Plaza San Martin, ja no cal que el busqueu, ara està al Parque Rivadavia!

Si vols veure més fotos de catalanades, fes click.

4 replies »

  1. Quantes coses catalanes que hi ha a Buenos Aires, no en tenia ni idea! Quan hi torni, faré la ruta catalana 🙂

  2. Que currat aquest post! Molt bona ruta catalana ;o) Ara nomes falta trobar un bar on facin les braves i 4 tapes o mira aixo podria ser un negoci a pensar-hi… jijiji

    • gracies 🙂
      Al Casal de Catalunya fan braves (que he de dir que encara no he provat) i tenen Estrella però no té la terrasseta que tots busquem a la primavera. Així que de moment a casa 🙂

Deixa un comentari