Buenos Aires

Bars, cafès i restaurants imperdibles: Almagro

Inaugurem una nova secció de post, els bars de Buenos Aires. La ciutat els hi dóna molta importància, tanta que hi ha “Los Bares Notables de Buenos Aires” títol atorgat per la història lligada a la ciutat, en parlarem en un altre post. En aquest, el que volem és precisament anar descobrint els “Bars de Barri” ja siguin famosos com desconeguts però que per una cosa o l’altra, amenys a mi, m’hi han fet entrar a fer una cafè. Comencem amb Almagro ja que és el barri que més em conec.

Almagro és el barri de moda, seria un potencial Born de Barcelona. Té bars de tota la vida, bars de gent jove que intenten mantenir l’encant de barri d’artistes, bars en antigues cases i que ara mantenen les habitacions com a sales, bars per llegir, per beure i per menjar. Té tot un seguit de bars nocturns que inviten a fer un cervesa a la fresca i fins i tot tenia un restaurant clandestí.

Per mi, un dels bars que més estima li tinc és el bar Símbolo, a Corrientes amb Bulnes, no pel cafè, que és força dolent o per la cervesa que no té res especial si no perquè sempre hi passen el Barça i allí li he vist guanyar TOT. Jo hi vaig començar a entrar per l’encant que tenia, perquè el propietari et deixa llegir un llibre, perquè l’ambient és agradable i perquè, si no juga Racing, passa el Barça. Ara ja és un dels Bares Notables de Buenos Aires, esperem que no vagi perdent l’encant.

El Boliche de RobertoUn altre dels bars clàssics i Notables del barri és el bar de Roberto o Boliche de Roberto, que en realitat és diu Bar 12 de octubre, està a Bulnes amb Perón, i és un exemple de bar-magatzem, tot i que ara ja només hi queda el bar. És un d’aquells llocs on el temps s’hi atura, on pots escoltar tango i que fins i tot té un tango dedicat. L’horari només demostra l’estil pur del bar, obra a les 18h amb els clients de tota la vida i a mesura que va corrent la nit, l’edat de la clienta va baixant i la “onda” s’hi va instal·lant. Si esteu de turistes i voleu escoltar i veure tango, sense pagar els típics tango-show, un bon plan pot ser començar a “lo de Roberto” i acabar a la milonga La Catedral a Sarmiento i Medrano.

Sense ser bar però mantenint l’ambient d’un autèntic magatzem tenim La Casa de las Aceitunas, a Billinghurst amb Guardia Vieja just davant de El Banderín. El Banderín és un dels quatre Bares Notables que té el barri, i he d’acotar que aquí vaig veure EL 5-0 del Barça mentres les quilmes anaven passant. La veritat és que el lloc és ideal per veure-hi futbol ja que, al igual que La Popular, a Lavalle amb Mario Bravo, estan decorats amb temàtica futbolera. Bé, La Popular ja no existeix, ara hi ha un bar d’espectacles en directe, que encara no hem conegut.

Un altre dels bars que m’hi ha vist moltes tardes i nits és Le Troquet de Henry a Guardia Vieja, 3460 on abans hi havia un billar que havies de compartir amb la gata del local. La Casona de Humahuaca (Humahuaca 3508) on els dilluns fan cine gratuït, el Bohemia a Bulnes amb Humahuaca i el Mussetta Caffé a Billinghurst amb Tucuman, són alguns dels exemples de bars bohemis-culturals

Per anar a prendre una cervesa, tranquilament i poder compartir una conversa, s’ha d’anar al carrer Bulnes, a la cantonada amb Guardia Vieja on hi dos bars “nocturns” i dos, força nous, d’orgànics. I girant cap a Guardia Vieja, cap a totes dues direccions, trobarem un parell de bars més que bé valen demar-s’hi una cervesa per estirar la nit, un que és una típica casa “chorizo” i l’atre que hi acostuma a haver música en directe.

Tipo Casa era un restaurant clandestí que tot i deixant la direcció, més d’un no hagués trobat: Bulnes, 843. Avui ha ocupat el lloc que tenia el Bohemia i ara és un dels restaurants de cuina d’autor més concurrits de la zona. Si volem altres restaurants, tenim alguna parrilla, com la extrañament sempre buida que hi ha a Guardia Vieja amb Bulnes, millor et serveixen més ràpid, o si seguim per Humahuaca fins a Acuña de Figueroa en trobem una altra, més a l’estil d’estar asssentat i demanar-se “parrilla para dos”. Just també en aquesta cantonada hi ha el Lúmuca, un restaurant peruà força recomanable. Si ens apteix més menjar rus tenim el Ermak a Billingghurst 815 o algun que altre restaurant italià entre Billingghurst i Mario Bravo.
Cap a l’altre costat d’Almagro, que he de confessar que no em conec tant, hi ha Las Violetas, a Av. Rivadavia 3899, és el bar notable que ens queda per nomenar en aquest post però no té res a veure amb l’estil de bars que estem nomenant. De fet és una confiteria, de les més chics de Buenos Aires i que a l’hora del te has de fer cua per poder-hi entrar. No puc donar-hi gaire més informació perquè no hi he entrat, ho hauré de resoldre aviat.
Podrem trobar algun bar més d’Almagro, cap a la zona del Parque Centenerio, al post “Bars, cafès i restaurants imperdibles: entre Almagro i Caballito

Aquest post, està actualitzar l’octubre de 2015. Si us interessa alguna informació i voleu estar segurs del que posa al post, pregunteu abans perquè no sempre el puc mantenir al dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s