Buenos Aires

La Feria de Mataderos

Feria de MataderoLa Feria de Mataderos és una bona opció per passar un diumenge. Com el seu nom indica, és una fira al barri de Mataderos, l’antic escorxador públic. La “Feria de las Artesanías y Tradiciones Populares Argentinas” declarada “Patrimonio Intagible Cultural de la Ciudad de Buenos Aires” no és una fira molt gran, amb un parell d’hores, tranquil·lament és pot visitar tota, és una fira que amb els anys ha crescut considerablement però sense perdre el seu ADN. Avui en dia es pot dividir en quatre zones de fira i l’escenari. Comencen per aquí, a partir de les 11.00h, ja hi ha gent ballant dances folklòriques al ritme d’un CD, davant l’escenari però cap al mig dia, sempre comença alguna actuació, ja sigui de tango, de música folklòrica o de ball. Jo recomano anar-hi cap a les 12am, veure els balls, donar un tomet ràpid per la fira, menjar i després acabar de passejar. Les opcions de menjar són de lo més tradicionals, els bars que rodegen la fira t’ofereixen asado o plats típics, on hi destaca el locro. Al costat de l’ escenari hi ha les dues parades de tota la vida, les identificareu perquè sempre tenen cua, on venen, en una choripan, vacipan i empanades i a l’altra els tamals, tant típics del nordoest i també les empanades. D’uns anys ençà, l’oferta ha augmentat tant, que ja han fet un sector, a l’equerra de l’escenari, amb parades de menjar i de cervesa artesanal. Per aquí podeu trobar bifes a la criolla, chori a la pomarola, empanades salteñas o tucumanas, entre altres o dolços com alfajores de maicena, torta frita, xurros, pastelets, etc. El truc per saber quin són els dolços més dolços és anar o  hi hagi les abelles merodejant.

La zona de parades és divideix en tres sectors, l’entrada que és el sector menys tradicional, amb artesans que et pots trobar a qualsevol fira; davant l’escenari, on hi ha les parades de productes gastronòmica com embotits, oli, melmelades, pans, licors, etc. i la part del darrera amb les parades més autèntiques i que li donen a la fira la seva identitat. Parades on venen productes pels gauchos, els ramaders argentins, productes de forja o instruments artesanals.

Avui en dia, al parc del costat de la fira s’ hi ha instal•mar un mercadillo que si ve, no té res especial, com a mínim dóna vida al barri.

Fa temps, cap a les 15.30h començaven el joc gaucheco de la “sortija”. Les últimes vegades que hi hem anat, ja no els hem vist però tampoc em preguntat si encara els fan o els fan més tard. El que sí segueix són els balls i la música folklorica, que donen vida a la fira durant tot el dia.

Si estàs per Buenos Aires durant el dia la Tradición, cap al 11 de novembre, és un bon moment per visitar-la. Si no, mireu la pàgina web oficial perquè cada diumenge fan alguna activitat particular. Fins i tot, fan el festival del Carnaval de Bolívia.

Agafa l’autobus i baixa a Directorio amb Lisandro de la Torre. La fira és desenvolupa davant de l’antic mercat entre l’avinguda Lisandro de la Torre, la plaça i l’avinguda de Los Corrales. Tots els diumenges de 11 a 20h i a l’estiu, els dissabtes nit. I algun dia especial com el 25 de mayo.

 

1 reply »

  1. les paradetes del mercat molen molt! son artesans i a sobre gauchos jejeje les olives rellenes de pinya una bona descoberta, veure com les senyores fan les empanades i tota la decoració q fan amb ferradures de cavall es una passada!

Deixa un comentari