Perú

Perú_El Machu Picchu

Per fi, arribem al Machu Picchu!El vam situar a la meitat del nostre viatge, primer per poder aprendre sobre els inques abans d’anar-hi i segon perquè la resta de llocs arqueològics no ens semblessin petits desprès del Machu Picchu.

En diuen la Ciutat Sagrada i té la sort que els espanyols no la van descobrir, per lo tant encara es pot contemplar, més o menys, com era en els temps dels inques. La Ciutadella la va descobrir Hiram Bingham el 1911 i se la va trobar amb tots els seus elements, com si hagués estat abandonada a corre cuita i només s’haguessin emportat lo imprescindible. Actualment, res de tot això es pot observar ja que com que el govern de Perú li va denegat ajuts per la investigació, es va endur tots els tresors cap a la Universitat de Yale. Tot i així, el 1983, la UNESCO va declarar al Machu Picchu, que en quechua Machu significa vell, i Picchu, cim) Patrimoni de la Humanitat.

En realitat, el Machu Picchu era una “universitat” on aprenien les tècniques tèxtils, agrícoles, a fer ceràmica, estudiaven els temes relacionats amb l’astronomia i entre altres coses també actuava com un santuari amb el Temple del Sol. Tenia un palau per l’inca, però un palau de veritat, eh? que tenia bany a dins de l’habitació!

El Machu Picchu és un bon lloc per apreciar les diferencies arquitectòniques segons la importància de la “sala”, per exemple, el Temple del Sol i el Palau de l’inca és d’arquitectura imperial. Les finestres, les de ventilar i les cegues, com a estants. L’importància de l’aigua, amb 16 fonts i els canals exactes on sempre hi cau la mateixa quantitat d’aigua. També es pot contemplar i entendre el sentit de les terrasses de conreu, orientades a l’est i a l’oest, cap a la sortida i posta del sol.

L’altra alternativa és el Wayna Picchu o Huayna Picchu, una muntanya des d’on es pot veure el Machu Picchu des d’una altra perspectiva. També es pot recórrer i anar fins a la Gran Caverna, ruta que no recomanem per a res, però entenem que ja que hi vas, la busques; però avisats esteu…

Nosaltres vam pujar, al Machu Picchu, caminant, 2h en total i sortint a les 5am de “casa”, alguns dirien que va ser per poder dir allò de “és millor pujar caminant i poder apreciar l’esplendor i la magnificència del lloc” però no ens enganyem, va ser per no pagar els 17U$D que valia l’autobús.

Categories: Perú

Tagged as: ,

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.