Buenos Aires

Chacarita

Emblema Barrio-ChacaritaComençaré el post sincerant-me i no us mentiré, si esteu en plan turisme, no és un dels barris principals per visitar. Si voleu viure a Buenos Aires i busqueu un barri tranquil i ben comunicat, el podeu posar a la llista, per exemple la zona de Lacroze, Guevara, Alvarez Thomas i Dorrego. I és que Chacarita, almenys per mi, té tres llocs que valen realment la pena visitar. Però anem per parts i comencem una mica amb la història del barri i l’origen del nom.

Chacarita és el diminutiu de “chacra” i és que cap al 1608, tota aquesta zona eren “chacras” dels jesuites. Més tard, els estudiants passaven les seves vacances en aquesta zona, motiu pel que es va començar a anomenar “la Chacarita de los Colegiales”. El 1871, la zona d’horts i conreus que era en aquells moments Chacarita, va ser la designada per a crear un cementiri per poder donar sepultura a tots els morts de la febre groga que va patir la ciutat, l’actual barri de San Telmo.

I les tres coses turístiques que parlàvem abans? La més important, el Cementerio de Chacarita, que ja hem dit que es va crear a causa de la febre groga. Recomano totalment, anar-hi en una de les visites guiades, perquè és realment gran. Tan gran que hi passen cotxes per dins. Si us pregunteu, quin cementiri és millor visitar, si el de Recoleta o aquest, jo recomano el de Recoleta per la gran quantitat de celebritats que hi té enterrades i que el converteix en el segon cementiri més important del món. Però Chacarita és tot un espectacle, per exemple, els 24 de juny per ser el dia de la mort de Carlos Gardel; tot un conjunt d’admiradors es reuneixen al voltant de la seva bòveda i toquen, canten i ballen tango. A més a més hi ha una Panteó dels Catalans amb una reproducció de les Muntanyes de Montserrat. Davant del cementiri hi ha el Parque de los Andes, una zona verda que ajuda a que el cementeri sigui encara més silenciós.

L’altra cosa a descobrir del barri és el Museo Fotográfico Simik, a Federico Lacoze, 3901. Dit així, si no sou uns fans de la fotografia potser no us cridi l’atenció però si us dic que en realitat és un bar, el Bar Palacio i que mentre fas un cafè estàs envoltat d’una gran quantitat de càmeres i d’altres objectes relacionats amb la fotografia, potser us apeteix més anar a fer-hi un beure desprès de passejar pel cementiri, no?

Un altre dels bars notables del barri, és “Las 8 esquinas” a Forest 1186, just a les 8 cantonades que uneixen Colegiales, Villa Ortúzar i Chacarita. Un bar de ls de tota la vida, amb preus raonables i amb menjars típics argentins, així com alguna especialitat espanyola i alemana. La decoració no té preu, és una cosa eclèptica entre botelles, fotos, cartells, objectes antics, pots de conserava i pernils penjats, que queda realment bé.

Per últim hi ha el Museo Anconetani del Acordeón, el MUSA, a Guevara 492. Un museu petit, però molt interessant i que segueix en mans de la familia Anconetari. L’horari de visita és els dimarts i dijous de 15:00h a 18:30h però si hi aneu un altre dia i està tancat, pregunteu a la botiga d’instruments de música que hi ha al costat i segurament la neta de Anconetari us atendrà encantada i us obrirà el museu només per vosaltres.

Parque de los AndesPintada a Chacarita

2 replies »

  1. L’altre dia vaig descobrir el Museo del Acordeón i he de dir que tot i ser un museu petit, és molt interessant. Ara mateix modifico el post i en breu hi haurà el post en si del museu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s