Buenos Aires

Boedo

Emblema de BoedoEl barri del tango, dels poetes, dels artistes i del futbol. Podríem resumir la ruta per Boedo amb l’avinguda amb la qual comparteix nom i que tots dos prenen del Dr. Mariano Joaquín Boedo que va participar en l’Acta de la Independencia Nacional.

El club del barri és el San Lorenzo, un dels cinc equips grans d’Argentina i que comparteix colors amb el Barça (blau que simbolitza el ideal i el vermell, de la lluita, en el cas del club argentí) com molts clubs de Buenos Aires té el seu camp en una altra zona, tot i que porten temps fent les gestions per retornar-lo al barri. El nom complert porta a confusions ja que és diu San Lorenzo de Almagro però això és degut a que Boedo no va existir com a barri fins que Almagro i Balvanera es van separar, ja que als seus inicis, Boedo formava part d’Almagro i aquest estava dins del barri de Flores.

L’Avenida Boedo és la més important del barri, hi podem trobar la gran majoria de bars històrics de la zona, de teatres, un centre comercial a cel obert i fins hi tot un “Paseo de las Esculturas”. Jo recomano totalment passejar per l’Avenida Boedo a la tarda vespre, anar potser a veure una obra de teatre i desprès a sopar en alguns dels seus bars. En aquesta hora és quan l’avinguda té el seu màxim esplendor. Vaig a fer propaganda, perquè aquesta vegada s’ho val. Us sona el festival de teatre Temporada Alta de Salt, veritat? Doncs, aquest any l’han portat a Buenos Aires! Fan un intercanvi amb Timbre4

CIMG3827Hi ha dos cantonades famoses al barri, la “Esquina Osvaldo Pugliese. ex Bar Recuerdo, Av.Boedo 909, que fa honor a Osvaldo Pugliese un compositor, pianista i director, nascut al barri i la cantonada “Esquina Homero Manzi”, Av. Boedo 3601, una tangueria porteña típica que recorda al escriptor de tangos Homero Manzi.

Dos dels seus bars es congratulen d’haver inventat el sàndwich de pavita. No sé qui té la raó però serà qüestió d’anar a provar-los tots i decidir, almenys, qui fa el millor sàndwich de pavita, no?

Si visiteu el barri entre setmana, està obert el Museo Histórico del Banco Ciudad “Monte Piedad”, amb entrada gratuïta.

CIMG3823CIMG3821

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s