Buenos Aires

MUJUBA

A la Plaza Lavalle hi trobem la Sinagoga de la Congregació Jesuïta de Buenos Aires o Templo de la Libertad i a l’edifici de la vora hi ha el Museo Judío de Buenos Aires. Un museu dedicat a fer conèixer la historia de la cultura jueva, des de les seves costums, relats, música i litúrgia fins a la seva integració a la societat argentina. La seva exposició permanent està formada per objectes tradicionals i culturals, com canelobres sabàtics, toras del s.XVI, quadres i llibres, entre altres.

El museu va canviant de cara amb les col·leccions temporals que ajuden a visualitzar la temàtica des de maneres diferents.

La importància d’aquest museu radica en que la comunitat jueva a Argentina i sobretot a Buenos Aires és molt extensa i participativa. Per això és una bona manera de conèixer altres aspectes culturals dels porteños.

Museo Judío de Buenos Aires_ Libertad 769, obert de dimarts a dijous de 15-18h i divendres de 15-17h. Em sembla que només es pot visitar amb visita guiada, jo hi vaig entrar “La Noche de los Museos“.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s