Buenos Aires

MUJUBA

A la Plaza Lavalle hi trobem la Sinagoga de la Congregació Jesuïta de Buenos Aires o Templo de la Libertad i a l’edifici de la vora hi ha el Museo Judío de Buenos Aires. Un museu dedicat a fer conèixer la historia de la cultura jueva, des de les seves costums, relats, música i litúrgia fins a la seva integració a la societat argentina. La seva exposició permanent està formada per objectes tradicionals i culturals, com canelobres sabàtics, toras del s.XVI, quadres i llibres, entre altres.

El museu va canviant de cara amb les col·leccions temporals que ajuden a visualitzar la temàtica des de maneres diferents.

La importància d’aquest museu radica en que la comunitat jueva a Argentina i sobretot a Buenos Aires és molt extensa i participativa. Per això és una bona manera de conèixer altres aspectes culturals dels porteños.

Museo Judío de Buenos Aires_ Libertad 769, obert de dimarts a dijous de 15-18h i divendres de 15-17h. Em sembla que només es pot visitar amb visita guiada, jo hi vaig entrar “La Noche de los Museos“.

Deixa un comentari