Buenos Aires

Barrio Chino

El Barrio Chino o Oriental de Buenos Aires es troba al barri de Belgrano i compren principalment la Calle Arribeños, Mendoza, Montañeses, Olazábal i Juramento. La comunitat taiwanesa fou qui “fundà el barri” cap als anys 80, tot i que actualment ja hi ha presencia d’altres comunitats asiàtiques com la xinesa, la japonesa, la coreana i la vietnamita. Les atraccions del barri son les botigues, els supermercats, els restaurants  de menjar asiàtic i els temples religiosos. S’hi pot anat qualsevol dia de la setmana, sigui laborable o festiu, ja que els negocis obren de 10 del matí a 10 de la nit. I s’hi pot comprar des de menjar, verdures i begudes típiques com d’altres d’internacionals fins a objectes relacionals amb el Feng Shui.

Any nou xinesL’entrada al barri ens la dóna un gran arc de 11 metres d’alt i 8 metres d’ample regal de la comunitat xinesa a la ciutat el 2009, situat a Arribeños amb Juramento.

Els dos temples religiosos de la zona son el temple budista Chong Kuan, Montañeses 2175, i la Iglesia Presbiteriana Evangélica Sin-Heng a Mendoza 1660. Tots dos son centres culturals on es pot estudiar idiomes, el primer és un temple xinès i el segon que data del 1982 és un temple taiwanès.

Dos dels esdeveniments més importants que es celebren al barri son l’any nou, cap al febrer i el bany del buda o Ceremonia de Vesak, la nit de lluna plena del mes de maig. En aquesta última es commemora el naixement del Buda Sakyamuri fa més de 2500 anys i mitjançant l’aigua del buda es pretén netejar l’interior de les persones per tal de purificar el cos i la ment. Per preparar-te per l’any nou xinès s’ha de fer una neteja de la casa, tant per dins com per fora i l’escombra utilitzada s’ha de llençar. En canvi, els 15 dies desprès de cap d’any no s’ha d’escombrar cap a fora de la casa per no perdre l’abundància desitjada per l’any nou.

La immigració xinesa és la quarta més nombrosa a Argentina, només la superen la dels països veïns com Bolívia, Perú i Paraguai. Destaquen tres períodes de màxima immigració, el primer entre els anys 1914 i 1949 que va ser poc notable, el segon a finals dels 70 i principis dels 80 amb gran importància taiwanesa i suficient capital per poder establir activitats comercials, principalment relacionades amb la fotografia. I el últim període es de la dècada dels noranta on van venir, majoritàriament, xinesos de la província Fujian que es van establir amb una xarxa de supermercats, que actualment envaeixen la ciutat.

supermercat xino

0003_Supermercat xino

2 replies »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s