Com sobreviure a Argentina

Sant Jordi

23 d’abril, dia dels llibres i les roses, no hi ha ciutat millor, excepte qualsevol racó català, que celebrar el Sant Jordi a Buenos Aires, la ciutat de la cultura. Si una cosa té Buenos Aires, a part de cafeteries i pizzeries i gelateries i, bé a part d’altres moltes coses, és llibreries.

El exemple més típic és l’Avenida Corrientes, des de 9 de Julio fins, pràcticament, Callao. Pujant i baixant, llibreries de llibres de segona mà o de nous, de totes les temàtiques i de tots els colors. Obertes fins a les 22h i els caps de setmana fins a les 2am. La veritat és que les llibreries, pizzeries i els teatres li donen a Corrientes un aire únic.

Una altra zona molt famosa, on tant es pot comprar com vendre llibres de segona mà, és el Parque Rivadavia. Molts llibres són llibres de text pel col·legi, però també es pot trobar novel·les, llibres d’història, revistes o fins hi tot jocs de la play o game-boy i programes per a l’ordinador.

Sant JordiDe fet, a moltes places de Buenos Aires hi ha estants fixes on venen llibres, davant de la Facultat d’Economia i Medicina, trobaràs llibres d’aquesta temàtica, davant de Tribunales en trobaràs de lleis, si vas a Plaza Italia, son més tècnics i si no ho tens gaire clar, ves al Parque Centenario.

A molts barris, com BelgranoAlmagro o San Telmo, hi ha llibreries de segona mà, on t’hi podràs passejar i moltes vegades trobar llibres tan estranys com el Llibre Blanc de Catalunya.

I el Casal de Catalunya? Doncs generalment fan activitats el següent dissabte de Sant Jordi i allí si que hi trobareu llibres en català!

Si el que esteu buscant són les roses, tampoc hi ha cap problema, cada dos per tres hi ha una caseta a la vorera de venda de flors on podreu comprar una rosa o si voleu passeu-vos per Sarmiento amb Gascón, que us sorprendrà la gran quantitat de llocs de venda de rams que hi ha.

Així que si la Diada de Sant Jordi la passeu a Buenos Aires, no estigueu trists,  sortiu a passejar per qualsevol racó de Buenos Aires que de ben segur que veureu una llibreria amagada on trobar el que no sabíeu ni que existia. A més, aquests dies a La Rural hi ha la Feria del Libro, així que millor, impossible.

2 replies »

    • Hi ha tradicions que s’han de portar allà on siguis jejeje He de dir que l’he començat a “vendre” hi ha gent que em pregunta quan es el “día que se regalan libros?” perquè la llegenda i la tradició els van agradar tant que l’han adoptat 🙂

Deixa un comentari