Buenos Aires

Lo típic de Baires

Caminito

Caminito

Si és la primera vegada que vas a Buenos Aires i la teva idea és fer turisme al 100%, jo diria que amb 3 dies pots veure lo més turístic. Això si, has de tenir ganes de caminar. En aquesta oportunitat farem una llista dels edificis, barris i carrers. En aquest post parlarem dels edificis, barris i carrers i deixarem per un altre les “coses” imprescindibles a fer a Buenos Aires com menjar un asado, provar les empanades o fer una nit de teatre i pizza, anar a veure una òpera al Teatro Colón o fins i tot un cafè en algun dels Bares Notables.

La ruta la deixo organitzar a cadascú com més li agradi, ja que potser no tots som de caminar el mateix però el que és recomanable de veure, allò que has de visitar  perquè ningú et digui “has estat Buenos Aires i no has vist AIXÒ?!?!” Aquell TOP10 que m’imagino que posen a totes les guies :

1- Plaza de Mayo amb la Casa Rosada, la Catedral Metropolitana i el Cabildo. Si hi aneu el cap de setmana hi ha visites guiades gratis a la Casa Rosada i al Palacio del Gobierno de la Ciudad Autómoma de Buenos Aires.

2-Passejar per Calle Florida fins arribar a la Plaza San Martín i tornar per Reconquista per veure la City i la zona dels bars irlandesos. Atents al gran número d’esglesies i convents. Millor entre setmana ja que és quan hi ha tot l’ambient de la gent que treballa en aquella zona (motxilla al davant).

3- Anar fins a San Telmo per Calle Defensa. Jo recomano anar-hi un dia que no sigui diumenge per poder gaudir del barri i un diumenge per veure la “Feria de San Telmo”.

4-Anar pel matí, cap a les 11am a La Boca, millor un dissabte.

 

Mataderos

Mataderos

5- Si hi ets un diumenge, tens dues alternatives imperdibles, La Feria de San Telmo i la Feria de Mataderos. És poden fer les dues amb un dia però si no tens temps, recomano la de Mataderos, és folklòrica i pots menjar plats típics.

6-El barri de Recoleta i el Cementerio de Recoleta. Si no vols aglomeracions de turistes, ves-hi entre setmana. Si hi vas el diumenge veuràs la “Feria de Plaza Fancia”.

7-Los Bosques de Palermo, Plaza Italia i la zona nocturna de Palermo. Recomano anar-hi el cap de setmana per veure l’ambient que hi ha als parcs.

8- Anar a veure la zona de Gardel a Balvanera i Almagro.

9- Recòrrer tota la Avenida de Mayo, des de Casa Rosada fins a la Plaza del Congreso.

10- Passejar per Av.Corrientes, la zona de les llibreries, pizzeries, teatres i cafès i veure el Obelisco.

Calle Defensa

Calle Defensa

Si fas tot això, marxaràs de Buenos Aires amb una idea turística i pensant que no és la ciutat més bonica del món i la veritat és que no estaràs gaire equivocat. Buenos Aires no és una ciutat bonica, si la comparem amb una ciutat europea però és una de les ciutats més maques de Sud Amèrica (almenys de les que he vist jo). I encara hi afegiré una cosa més, l’ambient i la cultura de Buenos Aires és el que en realitat la fan una ciutat per estimar,  no els seus atractius arquitectònics. De tota manera he de reconèixer que no ha sigut fàcil triar 10 coses i recalco que és l’imprescindible, no lo més bonic.

Si vols organitzar-te per barris, entra a la pàgina de Buenos Aires.

Si això ja ho has fet o vols complementar-ho, et presentem la part 2 i 3.
Filete Porteño

1 reply »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s