Argentina

San Carlos de Bariloche

San Carlos de Bariloche o directament Bariloche és l’Andorra d’Argentina però és clar enlloc d’estar envoltat pels Pirineu, aquí tens la tota la serralada dels Andes. La serralada més gran d’Amèrica amb els seus 7500 km que segueixen la costa de l’oceà Pacífic i que separen Argentina de Chile. El punt més alt de la serralada es el Aconcagua, amb 6962 metres.

El mont més important que trobem a Bariloche és el Cerro Tronador amb 3478m d’altura i a 90km de la ciutat i que  fa de frontera amb Chile, essent una part argentina i una altra xilena. En realitat es tracta d’un volcà inactiu; el nom li ve del soroll que fan els despreniments de roques que recorden a un tro.

El turó més proper a Bariloche és el Cerro Otto que si pot accedir des de l’avinguda de Los Pioneros, a 1km de distància. Des de la cima es pot veure el llac Nahuel Huapí, el Moreno i el Gutiérrez i els monts Tronador, Catedral i Campanario. A més hi ha una confiteria giratòria que ofereix una vista espectacular, o això diuen perquè nosaltres ens vam quedar al refugi Berhof.

L’altre punt d’interès turístic és el Cerro Catedral, però en parlarem en un altre post, el de la ruta dels 4 refugis.

San Carlos de Bariloche creix a la vora del llac Nahuel Huapi, el llac més important d’aquesta zona, tant que té fins i tot un monstre, el Nahuelito.

Perquè parlem tant de muntanyes i llacs? perquè la ciutat en si, no té gran interès. És una ciutat 99% turística i construïda a l’estil de les ciutats de muntanya europees. La Catedral, el Centro Cívico i passejar pel carrer Mitre són els principals atractius turístics. També es pot visitar el Museo de la Patagonia on es pot veure la flora i fauna de la zona, així com aprendre de la història del sud del país.

El que no podeu deixar de fer, si us agrada la cervesa, es provar alguna de les moltes varietats de cerveses artesanes que trobareu per tots els pobles de la zona. I si ho voleu fer bé, integreu-vos amb la gent local que segurament ells mateixos o els seus amics en tenen de casera.

Evidentment la població i el turisme augmenta durant l’hivern per tots els amants dels esports de neu però no us penseu que si hi aneu a l’estiu estareu més tranquils. Les muntanyes nevades es converteixen en llocs excepcionals per als esports d’aventura, les caminates i les rutes, moltes de les quals inclús en ple estiu (desembre – gener) encara tenen neu i es pot passejar per glaceres. A més a més se li ha de sumar la gran quantitat de llacs que hi ha i les mil excursions per fer pels voltants, com el Circuito Chico i el Grande, que és anar recorrent llacs amb cotxe. També es pot anar al Bosque de Arrayanes o a la Isla Victoria. Si t’agrada tot el tema muntanya, no hi pots estar menys de 3 setmanes.

Per organitzar-te una mica passa pel Club Andino Bariloche a la intersecció entre Juramento, Morales i 20 de Febrero (el carrer que ens portarà cap al Cerro Otto)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s