Buenos Aires

Museo de la Televisión Pública

El Museo de la Televión Pública es torba dins de l’edifici del Canal 7, el canal de l’Estat i està sobre l’avenida Figueroa Alcorta, a Recoleta. De moment és una petita exhibició però no per això poc important. Hi podem trobar un repàs per la història de la televisió a Argentina i veure des de la càmera amb la que es va fer la primera transmissió pública fins als panells de control actuals.

0002_Primera CamaraAl meu parer, al museu li falta una mica de “museu” però tenint en compte que només té 2 anys, està força bé. Podem aprendre, per exemple, que la primera transmissió de televisió a Argentina va ser de la mà de Canal 7, durant el govern de Perón i gràcies a Jaime Yankelevich i el seu viatge als Estats Units. Era el 17 d’octubre de 1951 i es va transmete un discurs de Eva Perón durant un acte el Día de la Lealtad a la Plaza de Mayo. La primera antena feia 50m d’alt i tenia una potència de 42kW que li permetia donar senyals  fins a 40 cuadras.

Durant 10 anys, el Canal 7 va ser l’únic canal de televisió d’Argentina. La seva primera seu va ser compartida amb Radio Belgrano, desprès  va anar a l’edifici Alas, a Av.L.N.Alem i desprès al Palais Glace a Recoleta. Finalment, amb motiu del mundial de futbol del 1978 es va construir les actuals instal·lacions.

Amb una mica de sort podreu recórrer una mica més enllà del museu i veure les entranyes de l’edifici, els platós i els tallers. De fet, el mateix edifici és com una micro ciutat, els passadissos tenen noms, com si de carrers es tractessin, a dins hi ha un bar, guarderia, un taller de fusta i de pintura, els platós i activitat les 24h. En definitiva, tot el necessari perquè una televisió funcioni. A més a més, cada mes organitzen un cicle temàtic per a gravacions amb públic els dissabtes per la tarda. Així que atents a la programació mensual.

0008_Plato dels cuiners

0017_El que veu el presentador

Museo de la Televisión Pública_ Av. Figueroa Alcorta, 2977. Obert de dimarts a dissabte de 10 a 16h. Entrada gratuïta. Visita menys de 1h.

Deixa un comentari