Argentina

La millor època per visitar Argentina

Península ValdésCom a tot arreu, la primavera o la tardor, on no passes ni fred ni calor. També depèn del que volgueu visitar. Si el viatge és el tour-europeu de Buenos AiresCataratas de IguazúPenínsula ValdésPerito Moreno-Usuhaia, l’època que heu de venir és de setembre a novembre ja que és quan hi ha les balenes a Península Valdés

Penseu que a ARgentina les estacions van al revés. La gent fa les vacances d’estiu entre desembre i febrer, essent el gener el mes fort, el nostre agost. Per tant aquests tres mesos potser no són els menys aconsellables degut a que és l’època alta i quan els argentins es mouen. Tot estarà més ple i més car de l’habitual i a més fa força calor. L’avantatja? que la gent està més contenta perquè és estiu i podreu passar un Nadal a l’estiu un Cap d’any porteño amb pantalons curts.

Del març al maig és una bona època si voleu anar al nord-oest, la zona de Salta i Jujuy, ja que allí els estius són molt calorosos i durant la tardor es pot gaudir més. A més a més, és una de les zones preferides d’estiueig dels joves argentins, per tant, al gener, l’ambient és més “hippy”. Del març al maig també es pot tenir en compte la zona del Mendoza, San Juan o La Rioja, la zona del vi perquè estan en època de verema. Una zona que està ara molt de moda d’estiueig pels porteños és Córdoba, per tant teniu-ho en compte si aneu durant l’estiu argentí de resevar l’habitatge.

Ref.Lag negra (Bariloche)

El nostre estiu, de juny a setembre, jo el descartaria. L’hivern de Buenos Aires és com el de Barcelona, no és gaire fred però desprès si vols anar al Perito Moreno, ja és una altra temperatura, igual que si et vols fer la foto a la fi del món. Definitivament no és la millor època de l’any, a més els dies son més curts, cap a les 18h ja és fosc i el sol no treu el nas fins a les 8 del matí. Diferent és si ets amant dels esports de neu, que llavors és la teva temporada i pots anar per tota la zona de Bariloche.

Perito Moreno

Així que ens queda la primavera argentina, l’època on la gent està de més bon humor perquè s’acaba l’hivernació, els dies són més llargs i encara no fa la calor de l’estiu que pot arribar a més de 40º. Puerto Madryn està a full amb les balenes i les seves cries. Probablement hagi plogut algun dia, per tant les cataractes estaran amb l’aigua suficient per unes boniques fotos, potser l’aigua estarà una mica marró però no es pot tenir tot i potser ho podreu complementar amb els Saltos de Moconá. Capital és quan té la temporada alta de festivals amb la Nit dels Museus per excel·lència, activitats al carrer i un ambient embejable i al Perito Moreno hi segueix fent fred però d’una manera més moderada.Puente del inca

2 replies »

  1. Com que el meu marit és argentí, jo hi he viatjat en totes les èpoques de l’any. Trobo que Buenos Aires té un clima semblant al de Barcelona. Per cap d’any vaig passar molta calor (com aquí al juliol) i en canvi a l’agost recordo passar força fred, en especial en una visita a Colònia, a Uruguai.
    L’any passat a l’octubre vaig visitar Salta i va ser perfecte.
    Això sí, un país així sempre val la pena!

    • Tens tota la raó, el clima de Baires és com el de Barcelona, la humitat hi té un paper molt important a l’estiu i el fet que a moltes cases no hi hagi calefacció sembla que a l’hivern fagi fred. En realitat ara estariem en ple hivern i amb l’abri i la bufanda, avui, he suat…

Deixa un comentari