Buenos Aires

Barrio Inglés de Caballito

Un dels molts barris-no-barris que té Buenos Aires és el Barrio Inglés de Caballito. Alguns dels altres barris-no barris són Abasto, Once, Congreso o Barrio Norte, és a dir, zones que tenen nom propi però que en realitat formen part d’altres barris. La zona de la que parlem avui es troba al barri de Caballito entre els carrers Del Barco Centenera, Valle, Emilio Mitre i la Avenida Goyena.

0005_Barrio InglesEls inicis d’aquest barri son de principis de 1920 però segueix en dubte quin fou el motiu del seu naixement. Alguns diuen que en aquestes cases hi van viure anglesos que treballaven en la primera línia ferroviària de la ciutat, la que va recórrer La Porteña, la del Ferrocarril Oeste. Altres diuen que els terrenys van ser comprats pel Banco Hogar Argentino i que va construir-hi cases i les venia amb un crèdit hipotecari a càrrec del banc. De fet, els carrers del Barrio Inglés tenen nom dels funcionaris d’aquest banc; com per exemple el carrer Ferreri que recorda a Antonio Ferrari, el primer director.

La majoria de les cases són d’estil Tudor o Gerogiano, del s.XVIII i algunes d’elles d’estil eclèctic italianitzat, projectades,  per l’enginyer Pedro Vinent i els arquitectes Eduardo Lanús i Coni Molina y Bilbao La Vieja i construides per Parodi y Figuini. Alberto Coni Molina va ser un arquitecte argentí que acabà essent president de la Sociedad Central de Arquitectos, deixeble de Alejandro Christophersen l’arquitecte d’obres tan diverses com el Palacio Anchorena a la Plaza San Martín o la Iglesia Ortodoxa Rusa, al Parque Lezama.

La veritat és que és una zona de lo més tranquil·la, amb carrers estrets i acoquinats, que ha estat declarada zona de protecció històrica. El que en un principi van ser cases d’obrers, ara son cases de gent adinerada que poden costar entre 250mil i 300 mil dòlars. Potser per tot plegat en algun cantonada hi trobes un cartell que t’avisa que aquesta zona està vigilada per la policia, és que la resta de la ciutat no n’està?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s