Com sobreviure a Argentina

Que no has de deixar de fer a Buenos Aires, per ser un bon turista

“Lo prometido es deuda” així que aquí van les 10 coses que no pots deixar de fer a Buenos Aires.Carn per asado casola

1- Menjar un asado,si pot ser fet per algun argentí en alguna casa molt millor ja que veureu més com és tot el protocol però si no, no aneu a un restaurant pijo o cheto com diuen els argentins, almenys, una vegada feu una parrillada en una parrilla de barri.

2-Menjar un choripan. La millor zona, no perquè siguin els més bons sinó per la zona, és a Costanera Sur. També en aquesta zona és recomanable fer una bondiola, si sou dos podeu compartir i així ho proveu tot i si teniu molta gana, feu la bondiola completa amb provoleta, una bomba.

3- Voleu seguir menjant? Doncs no heu de deixar de provar les empanadas, sobretot les de carn i si caieu un dels dies Pátrios como el 25 de mayo o el 9 de julio, mengeu locro o mondongo o proveu-ho quan aneu a la Feria de Mataderos. O podeu provar alguns dels plats “típics” de Baires i sobretot mengeu molta carn.

4-Si esteu a Buenos Aires haureu d’anar a veure Tango. Potser el verb “haver de” no és el més adequat però us garanteixo que quan torneu a casa, el 90% de gent a la que li digueu que heu estat a Argentina us dirà “Ja saps ballar Tango?”. He de confessar que jo no he anat a cap dels llocs típics, lo turístic-guiri no m’acaba d’atreure i anant una mica més enllà en la meva confessió he dir que tampoc he anat a cap milonga i que per tant, no sé, ni tan sols he provat, ballar tango. Això sí, n’he vist ballar tant pel carrer, a Florida o Recoleta, com a l’amfiteatre del Centenario amb la orquestra simfònica del Colon o al mig de la 9 de Julio durant el festival “Veranos en la Ciudad”. Així que les opcions per veure tango son tan variades com us pugueu imaginar.

5- Anar un dia al teatre, a part d’algun teatre de barri principalment a Almagro o Boedo, anar un dia a un dels de Corrientes i al sortir anar a menjar una pizza al corte a un dels seus famosos restaurants. Els més coneguts son el Güerrin, el Banchero, Las Cuartetas o los Immortales. Desprès no accepto reclamacions sobre la pizza, ja us vaig avisar en “Menjar en un altre idioma“.

6- Molts argentins us diran que heu de demanar una picada i una cervesa. Jo no hi estic d’acord i menys si ets espanyol o català i estàs acostumat als nostres embotits, però que no sigui dit que censuro. El que podeu fer és comprar els embotits vosaltres i fer la picada a casa, serà el mateix i molt més barat. No sé perquè es cobra tan car en un bar si només és tallar una mica de fiambres a quadradets, posar-hi maní i unes olivetes…

Café Tortoni (Monserrat)7- També us diran que els argentins son molt cafeteros i que els hi agrada molt el cafè. Això és cert però tant cert com que el cafè és aigualit. Jo us recomano fer una tarda d’argentí i anar a un bar o a una confiteria a fer el cafè amb un llibre o el diari o amb amics i ja que hi aneu aprofiteu per visitar algun dels Bares Notables de la ciutat. El més turístic és el Café Tortoni a Avenida de Mayo entre Piedras i Tacuarí.

8-Anar a veure una òpera al Teatro Colón. Diuen els experts que per la seva sonoritat és un dels millors teatres del món. Si no us agrada l’òpera o no voleu pagar gaire podeu anar a un dels assajos els diumenges al matí o comprar una entrada de les localitats de dalt, al gallinero, que malgrat estar de peu, es veu bé i es sent millor.

9- Obrir una botella de Fernet amb un argentí i parlar de política.

10- Menjar un gelat en una de les moltes gelateries artesanes que té la ciutat. Els sabors estrella: sambayon i qualsevol que porti dulce de leche, of corse!

Aquestes son només algunes de les coses que hauríeu de fer, provar, veure, menjar, beure o escoltar si voleu conèixer una mica sobre la cultura argentina o més correctament, la porteña.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada